First Lady Gül ve VIP hacılar yola çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hay­rün­ni­sa Gül, Tür­ki­ye Bü­yük Mil­let Mec­li­si Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek, ba­kan­lar Bü­lent Arınç, Be­kir Boz­dağ, Za­fer Çağ­la­yan ve Ege­men Ba­ğış'ın da aralarında bulunduğu VIP hacı kafilesi yarın hac yoluna çıkıyor.

Hacca gitmek için bu yıl Türkiye'den 1 milyon 160 bin kişi başvuru yaparken, hacca giden son kafile VIP kafilesi olarak adlandırılıyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hay­rün­ni­sa Gül ve 4 Bakanın da yer aldığı kafilede, AK­P’­den 45, MHP’­den 10, CHP’­den ise 5 mil­let­ve­ki­li bulunuyor.

Bugün Sözcü gazetesinde yer alan haberde, hac yolculuğunda da AKP torpili yapıldığı belirtildi. Başvuruların yüksek olmasına karşın vekillerin torpille kendilerini öne aldığı vurgulanırken, hacca gidecek isimler arasında Meclis Başkanı ve Bakanların da yer alması dikkat çekti.

25’i AK­P’­li ol­mak üze­re 35 mil­let­ve­kili ön­ce­ki gün Suu­di Ara­bis­ta­n’­a giderken, VIP kafile olarak adlandırılan son kafilenin içinde ise Hay­rün­ni­sa Gül ile ba­kan­lar Bü­lent Arınç, Be­kir Boz­dağ, Za­fer Çağ­la­yan ve Ege­men Bağış bulunuyor. Bu isimlere AK­P’­den 45, MHP’­den 10, CHP’­den ise 5 mil­let­ve­ki­li eşlik edecek.