Fikirtepe'de inşaatlar başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanının ve oğlunun da adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gündemdeki yerini korurken, Fikirtepe’de Bakanlık tarafından mayıs ayında kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesiyle duran inşaatların mart ayına kadar başlaması bekleniyor.

Bakanlığın yeni düzenlenmeleri doğrultusunda Fikirtepe’de 13 ila 14 adada anlaşma sağlayan 6-7 firmanın bir ay içinde ruhsatlarını alarak mart ayında inşaatlara başlaması bekleniyor.

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’a konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgede sorunların çözülecek gibi durduğunu belirterek, “Yasal olarak sürecin gecikmesi için hiçbir engel yok. Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeye göre inşaat yoğunluğunda belli bir azalma oldu. Biz de projelerimizi yeni yapılan plana göre revize ediyoruz. Bölgedeki diğer projeler de bu plana göre düzenlendi. Yeni bakanın oluşturacağı süreç bekleniyor” dedi.

Kendileriyle birlikte Anka, Teknik Yapı, Beysaş, Emay, Vartaş, İslamoğlu gibi 6 - 7 firmanın ruhsat almasını beklediklerini anlatan Nuhoğlu, “Bu firmalar içinde 2-3 adada anlaşanlar var. Yaklaşık 13-14 adada bir ruhsatlandırma süreci yaşanacak gibi görünüyor. Bu da 60 adanın yüzde 20’sinde aynı anda inşaatların mart ayında başlaması anlamına geliyor” dedi.

Fiyatlar arttı
Nuhoğlu, yeni planla birlikte inşaat yoğunluğu azalan projelerin metrekare fiyatlarında bir yükselme olabileceğini de söyledi. Daha önce 4 bin 500 TL- 5 bin TL aralığında olan metrekare fiyatlarının ise 6 bin 500 TL bandına çıkabileceğini aktaran Nuhoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Firmalar konut sahipleriyle yüzde 50 payla bir anlaşma yapmışlardı. Ancak yoğunluğun aşağı düşmesi maliyetleri yukarı çektiği için, kat sahipleriyle yüzde 50-55 yapılan anlaşma oranları yüzde 65-70’e çıkmış gibi oldu. Bu maliyet artışı nedeniyle daire fiyatları bir miktar yukarı çıkacak.”