Feyzullah Ete'yi öldüren polis için ceza istemi

Avcılar'da bir parkta arkadaşıyla oturan Feyzullah Ete'yi göğsüne tekme atarak öldüren polis memuru için 8 ila 12 yıl hapis cezası istendi.

soL (HABER MERKEZİ) Avcılar'da bir parkta otururken polisin göğsüne tekme atması sonucunda ölen Feyzullah Ete'nin Bakırköy 10. Ağar Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmasında Ali Mutlu hakkında 8 ila 12 yıl hapis istendi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen duruşmada Ete'nin annesi Hayriye Ete de şikayetçi olarak bulundu. Ete ile parkta oturan Ali Yavuz Oturakçı'da "polise mukavemet" iddiasıyla yargılanıyodu. Cumhuriyet Savcısı Yaşar Genç, hakkında "memura mukavemet" suçundan kamu davası açılan sanıklardan Ali Yavuz Oturakçı'nın, suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli kanuni ve inandırıcı deliller elde edilmediği gerekçesiyle beraatına karar verilmesini istedi.

Savcı Genç, 21 Kasım 2007 tarihinde Avcılar'daki bir parkta Feyzullah Ete'ye tekmeyle vurarak ölümüne yol açmakla suçlanan sanık Ali Mutlu'nun ise "kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek" 8 ile 12 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ali Mutlu'nun, davanın şikayetçi sanığı Ali Yavuz Oturakçı'ya "kendisine müdahale etmesi sebebiyle vurarak, tıbbi müdahaleyle düzelecek şekilde yaralanmasına yol açtığını" ifade eden Savcı Genç, sanığın bu suçtan dolayı da 6 ay ile 3 yıl 8 ay arasında hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Ali Mutlu olay sırasında görevli olduğunu söylemekle yetinirken, Oturakçı, "Ali Mutlu bulunduğumuz yere doğrudan gelip önce bana, sonra olay sonucu ölen arkadaşıma vurmuştur. Tartışma dahi olmamıştır. Mütalaaya bu nedenle bir diyeceğim yoktur" dedi.

Taraf avukatlarına mütalaa ve esasa yönelik savunmalarını yapmak üzere süre verilmesini ve duruşmalarda güvenlik önlemlerinin arttırılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Sanık Ali Mutlu daha önceki ifadesinde "ben kimseye tekme atmadım" demişti ancak Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi iddiasını çürütmüştü.