Fethullahçı hocaların silah sevdası

Fethullahçılar’ın “sevgi, barış ve medeniyetler arası diyalog” öğretmekle övündükleri yurtdışındaki okullarından birinde, Kamboçya’daki Zaman International School’un cemaatçi hocalarının öğrencileriyle birlikte silahlı pozları dikkat çekti.

Gülen cemaatinin yurtdışında çok sayıda okulu olduğu biliniyor. Bu okullardan biri, Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’de bulunan Zaman International School.

Kamboçya’daki Gülen okulunun isminin Zaman olması tesadüf değil: Şimdilerde 800’den fazla öğrencisi olan okulu, 1997 yılında eski bir Zaman gazetesi çalışanı olan Atilla Yusuf Güleker kurdu.

Okulun haberimize konu olmasının nedeni ise, okulun öğrencileri tarafından Facebook’ta kurulan grupta paylaşılan fotoğraflar.

Fotoğraflarda okulun öğretmeni olan Ali Öksüzer’in hem tek başına, hem de öğrencileriyle birlikte elinde silah çektirdiği fotoğraflar var. Ufacık öğrencilerin ellerinde yalnızca tabanca değil, kalaşnikoflarla da poz verdikleri görülüyor.

Öksüzer, okulun tişörtüyle silahı kalbine götürdüğü pozlar vermekten çekinmemiş. Ancak belli ki cemaat biraz çekinmiş, zira bu fotoğraflar bir blogda yayınlanınca, Öksüzer’in fotoğrafları grup sayfasından kaldırılmış. Öğrencilerin silahlı fotoğrafları ise halen duruyor.

İşte o fotoğraflar:

İki öğretmen "şakalaşıyor"

Cemaatin öğrencileri...

Facebook grubu

Zaman International School'dan görüntüler:

(soL - Haber Merkezi)