Festivale Başbakan müdahalesi: ‘Okulda kafayı mı bulacaklar?’

“Eyüp’te içki içtirmeyiz” kampanyasının ardından One Love Festivali’nde içki satışının yasaklanmasının arkasında, Başbakan Erdoğan’ın talimatı olduğu ortaya çıktı.

One Love Müzik Festivali'ne getirilen içki yasağının ardında Başbakan Erdoğan'ın talimatı olduğu ortaya çıktı. Erdoğan festival öncesi Bilgi Üniversitesi Rektörünü arayarak: “Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” dedi.

Rektörü arayarak uyardı
Başbakan Tayyip Erdoğan, One Love Müzik Festivali’nde getirilen alkol yasağından önce İstanbul Bilgi Üniversitesi yöneticilerini arayarak talimat verirken, “Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” dedi.

"Gençliği alkolik olsun istiyorlar"
Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu olay, bu üniversitede yapılacak olan bir toplantıyla ilgili bir çalışma. Fakat ilginç olan şey şu ben o zamana kadar bilmiyordum, buradaki restoranlar tütün alkol kurulundan alkollü içki satışına yönelik izin almışlar. Yav Allah aşkına bir üniversitenin içinde restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak? Üniversitenin dışında malum yerlerde gider alkolünü alır, bizim meyhane filan kapattığımız yok, hepsi ortada. Ben de üniversite yönetimini aradım, ‘Yahu nedir bu hal’ dedim, ‘Biz buna üzülüyoruz’ dedim. Bu Anayasa ortada dururken ben anlamıyorum kalkıyor bu köşe yazarları nasıl oluyor da bu işi savunuyor. Yani bizim gençliğimizin bunlar tamamen alkolik olmasını istiyor.”

Sultan değil fakir Erdoğan
Servetiyle dünyanın devlet yöneticileri arasında giren Başbakan Erdoğan, Çamlıca’ya cami tartışmasıyla ilgili “Sultan Tayyip Erdoğan” yakıştırmalarına karşı “Elhamdülillah bizim öyle bir derdimiz falan yok. Biz fakir Tayyip Erdoğan’ız. Diyorlar ki ‘orada meskun mahal yok’... Orada meskun mahal de var. Bizim kadim medeniyetimizde camiler çekim noktalarıdır, bunlarla beraber şehirler oluşmuştur” dedi.

(soL - Haber Merkezi)