Fener tehdidi gelince Talu aslan kesildi!

Eren Talu, Dabi ve Alke’yle ortaklaşa yürüttüğü Galatasaray’ın Seyrantepe’deki stat projesindeki taşeron şirketin işçilerinin protestolarına sonunda bir yanıt verdi. Parası ödenmeyen, uzun süredir zor durumda bırakılan işçiler için Talu, "Paralarını ödeyip, işlerine son vereceğim" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Aylardır paralarını alamayan Aslantepe işçilerinin stada Fener Bayrağı çekeceğiz tehdidinden sonra kendilerine muhatap bulabildiler.

Eren Talu uzunca bir süredir, "paramız ödenmiyor" diyerek eylem yapan işçiler için, "Paralarını ödeyip, işlerine son vereceğim" kararı aldı.

Galatasaray'ın Aslantepe diye bilinen stad projesini gerçekleştiren Dabi-Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'ndan maaşlarını alamadıkları için 3 Mart'tan bu yana çalışmaya son veren ve birçok eylem gerçekleştiren işçilerle ilgili nihai karar çıktı. 300 işçinin maaşlarını ödeyip işlerine son vereceğini dile getiren yüklenici firma Eren Talu Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Eren Talu, "Onlara 3 milyon TL borçluyum. Bunun tamamını bugün (dün) ödeyeceğim. Hatta 3 Mart tarihinden bu yana çalışmadıkları günler için de 150 bin TL'lerini vereceğim. Ama ödemenin ardından hepsinin işine son vereceğim. Kadro baştan sona değişecek" dedi.

Önceki gün Seyrantepe'deki inşaat alanında, Galatasaray Spor Kulübü'nün bayrağını indiren işçiler, dün de Toplu Konut İdaresi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bayraklarını indirdi.

Üç aydan beri kendilerine ödeme yapılmadığını öne süren işçiler, "Sesimizi kesmemiz için sadece 10 TL vermeyi teklif ettiler. Bu çalışanla alay etmektir" dediler.