Felsefe öğretmenine soruşturma: 'İnancımıza aykırı bilgiler veriliyor'

İstanbul'da bir lisede felsefe öğretmenliği yapan Adnan Marangoz hakkında soruşturma açıldı. Felsefe öğretmenine açılan soruşturma şu suçlamaya dayanıyor: “tevhit inancımıza aykırı bilgiler vermek ateizm gibi konulardan bahsederek çocuklarımızın kafasını bulandırmak"

sendika.org'un haberine göre, İstanbul Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde felsefe öğretmeni ve Eğitim Sen işyeri temsilcisi Adnan Marangoz, hakkında yapılan “çocuklarımıza tevhit inancımıza aykırı bilgiler vermek ve ateizm gibi konulardan bahsederek çocuklarımızın kafasını bulandırmak” suçlamasına dayanılarak soruşturma başlatıldı.

İstanbul Eğitim-Sen 2 No’lu Şube konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak Ataşehir’de yaşanan olayın 4+4+4 sistemiyle yaşanacak olanlar hakkında ipucu verdiğini belirtti.

Eğitim Sen açıklamasında felsefe dersinin içeriği gereği felsefi, bilimsel, sanatsal, gündelik ve dinsel bilgi konuları öğrencilere anlatıldığını hatırlattı ve “Sorgulamak, düşünmek bu dersin temel yöntemidir” dedi. Öğretmen Adnan Marangoz hakkında yapılan “tevhid inancımıza aykırı bilgiler…” şeklindeki suçlamanın kendisinin bir suç sayıldığını belirtti.

Aynı okulda daha önce Van depreminin ardında nakil gelen öğrenciler “Ahmet Kaya dinliyor” diye ayrımcılığa maruz kalmış ve okul değiştirmek zorunda bırakılmışlardı.