Fatih Terimli, Aziz Yıldırımlı "açılım"

AKP'nin birer halkla ilişkiler çalışmasına dönüştürdüğü "açılım toplantılarının" konukları bu kez spor camiasındandı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Yani benim ülkemde ne kadar etnik unsur varsa, biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak devleti olarak, hepsine aynı mesafedeyiz" iddiasında bulundu.

Kürt sorununa çözüm getireceği vaadiyle ortaya atılan "demokratik açılım" fazla yol alamamış olsa da, "demokratik açılım buluşmaları" yol almayı sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "demokratik açılımı" anlatmak için spor adamlarıyla İstanbul'da Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sporcularla sırasında, "Artık dünün parametreleriyle, geçmişin tortularıyla, yakın tarihimizin ayağımıza bağladığı zincirlerle, prangalarla geleceğe yürüyemeyiz" dedi.

Erdoğan, "etnik milliyetçiliğe hayır" dediklerini ifade ederek, "Yani benim ülkemde ne kadar etnik unsur varsa, biz Türkiye
Cumhuriyeti hükümeti olarak devleti olarak, hepsine aynı mesafedeyiz. 73 milyon birdir, beraberdir. Kardeşçe yaşamanın içerisinde olmalıyız. Bizim aramıza ayrılık tohumları, nifak tohumları atanlara fırsat vermemeliyiz" diye konuştu.

Başbakanın konukları arasında Fatih Terim, Ali Şen, Aziz Yıldırım, Faruk Süren, Ertuğrul Sağlam ve Rıdvan Dilmen vardı.

Toplantıya, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay da katıldı.

(soL - Haber Merkezi)