F-hastaneden sonra F-üniversite

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Özel Şifa Hastaneler Grubu İzmir’de üniversite açmaya hazırlanıyor.

soL (İzmir) İzmir'de iki, Erzurum'da bir hastaneye sahip olan Özel Şifa Hastaneler Grubu şimdi de İzmir'de 2010-2011 yılında öğretime başlaması planlanan bir üniversite açmaya hazırlanıyor.

Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş, millete minnet borcu olduklarını ve bunu üniversite açarak ödemek istediklerini iddia etti. Basmane semtindeki Özel Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Ateş, İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin eğitim, araştırma ve uygulamaya yönelik tıp üniversitesi olacağını söyledi. İzmir'deki Basmane ve Bornova ile Erzurum'daki hastanelerin üniversitenin eğitim, araştırma ve uygulama alanları olacağını anlatan Ateş, "Üniversitemizde, Türkiye'de ilk olarak hasta bakım uzmanı, yani diplomalı hasta bakıcılar da yetiştirilecek" şeklinde konuştu.

Şifa Hastaneler Grubu, Abdullah Gül'ün geçen yıl gittiği ve cemaatin etki kurmak istediği alanlardan biri olan Tanzanya'ya yapılan gezinin sponsorluğu üstlenmiş ve sağlık konusunda yatırımlar yapmayı planlamıştı.