F.., F tipine kızdı

Emniyet'te F tipi örgütlenme haberleri artık Fethullah Hoca'nın canını sıktı. Avukatı aracılığıyla bir açıklama yapan Gülen, masum olduğunu ve karalanmak istendiğini iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen, Ergenekon davasıyla sıkça kullanılır olan "Emniyet'te F tipi örgütlenme" haberleri nedeniyle, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Gülen'in iftiralarla karalandığı iddia edilen açıklamada, bu suçlamaların "Ergenekon Terör Örgütü"nün oyunu olduğu öne sürüldü.

Yıllardır ABD'de yaşayan Gülen, avukatı Orhan Erdemli aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Erdemli, "Ergenekon davasını saptırmak isteyen bazı çevrelerin, onlarca yargı kararına rağmen müvekkiline iftira atmaya başladığını" iddia ederek, "Sayın Gülen, gerçek dışı isnatlarla kamuoyu ve yargı nezdinde töhmet altında bırakılmaya çalışılmaktadır" dedi. Gülen'in Mesut Yılmaz'a kızgın olduğunun görüldüğü açıklamada, Erdemli, "örgüt ithamının Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde de kovuşturulduğunu ve takipsizlik kararı verildiğini" söyledi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca Haziran ayında verilen Gülen'le ilgili beraat kararının onaylanmasını hatırlatan Erdemli, "Söz konusu yayınlar tamamen hukuka aykırı olduğu gibi, kesinleşmiş bunca karar karşısında 'yargıya rağmen infaz' anlamına gelmektedir" dedi. Fethullah Gülen örgütlenmesiyle ilgili ilk soruşturma 1992'de Ankara DGM Başsavcılığı tarafından başlatılmıştı.

"Hepsi Ergenekoncuların işi"
Gündeme gelen suçlamaların, "Gülen'in düşüncelerini ve faaliyetlerini kendi şer planları önünde en büyük engel olarak" görenler tarafından ortaya atıldığının iddia edildiği açıklamada, "F tipi örgütlenme yakıştırması", "Gülen hakkında Yargıtay'ın beraat kararını gölgelemek isteyenlerin yeni arayışları" olarak değerlendirildi. Erdemli şunları söyledi: "Bu çevreler televizyon ekranlarında, gazete köşelerinde Ergenekon davası nedeniyle 'hukuka saygı, hukukun üstünlüğü, masumiyet karinesi, hukuk güvenliği ve yargısız infaz yapılmaması' gibi kavramlara vurgular yapmaktadırlar. Suçluluğu bir yargı kararıyla sabit olmadan kişilerin suçlu gösterilemeyeceğini, bu durumun evrensel insan hakları beyannamelerine ve Anayasa'ya aykırılık teşkil ettiğini söylemektedirler. Peki, bu kişilere göre insan hakları ve evrensel hukuk kuralları sadece kendileri açısından mı geçerlidir? Sayın Gülen söz konusu olunca bırakın 'yargısız infazı', 'yargı kararlarına rağmen infaz' meşru mu olmaktadır? Bu kişiler kendilerini bağımsız yargının üzerinde görmekte ve kendilerinde adalet mi vehmetmektedirler?"

Gülen hukuğu hatırladı!
Gülen'in avukatına yaptırdığı açıklamada, "suçluluğu bir yargı kararıyla sabit olmadan kişilerin suçlu gösterilemeyeceği" vurgusu dikkat çekerken, bunun en çok Gülen'in gazetesi Zaman tarafından uygulandığı biliniyor. Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan ya da tutuklanan kişiler için, "suç sabit" olmadan her türlü suçlamayı dile getiren Zaman, dava sonuçlanmadan "Ergenekon Terör Örgütü" ifadesini kullanmakta da sakınca görmüyor. Aynı duruma yine Gülen'e ait Samanyolu televizyonunda da sıkça rastlanıyor.