Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvalıtaş'ın aileleri buluştu

Gezi eylemleri sırasında polisin vurarak öldürdüğü Ethem Sarısülük'ün ailesi, Gezi Parkı'na karanfil bıraktıktan sonra Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesini ziyaret etti. Aileler "mücadeleyi sürdüreceğiz" mesajı verdi.

Etha'nın haberine göre, Ankara'da polisin vurarak öldürdüğü Ethem Sarısülük'ün annesi Say­fı Sa­rı­sü­lük ve ağabeyi Mustafa Sarısülük, İstanbul'da Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesini ziyaret etti. Bugün İstanbul'a gelen Sarısülük ailesi, ilk olarak Taksim Gezi Parkı merdivenlerine karanfil bırakarak, Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitirenleri andı.

Aile, ardından, 1 Mayıs Mahallesi halkının Taksim direnişine destek vermek için E-5'te yaptığı yürüyüş sırasında şüpheli bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesiyle biraraya geldi. Ayvalıtaş ailesinin 1 Mayıs Mahallesi'ndeki evine gelen Ethem Sarısülük'ün annesi ile Mehmet Ayvalıtaş'ın annesinin kucaklaşması, duygulu anlara neden oldu.

Sayfı Sarısülük, dimdik duracağını ve hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini belirterek, "İnadına ağlamayacağım" dedi. Ağabey Mustafa Sarısülük de kardeşini vuran polisin cezalandırılması için adalet mücadelesini kararlı bir şekilde yürüteceklerini dile getirdi.

Ayvalıtaş ailesi de "Her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.