Eskişehir'de üniversite öğrencilerine saldırı

Anadolu Üniversitesi’nde solcu öğrenciler ve faşist grup arasında meydana gelen kavgaya müdahale eden polis, faşist öğrencileri koruyarak, solcuların üzerine köpeklerle saldırdı. Üniversiteden sonra, kent merkezinde de devam eden saldırılarda 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Öğrenciler sabaha karşı serbest bırakıldılar.

soL (HABER MERKEZİ) Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin Yunus Emre Kampüsü'nde, dün solcu öğrencilerle faşistler arasında gerginlik yaşandı. Faşistlerin polis korumasında olay yerinden uzaklaşmalarının ardından olayı protesto etmek için Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçen solcu öğrenciler, polisin saldırısına uğradı.

Solcu öğrencilere saldıran polisin, yanında özel eğitimli polis köpeklerini de getirmiş olması dikkat çekti. Polisin biber gazı da kullandığı saldırıda 74 solcu öğrenci gözaltına alınırken, polisin gözaltına aldığı öğrencilere otobüslerin içinde de saldırdığı gözlendi. Saldırılar sırasında birçok öğrencinin yaralandığı belirtildi.

Öğrencilere yönelik saldırı sırasında üniversite yönetiminin, okula ait bir otobüsü çevik kuvvete tahsis ederek, polisin müdahalesini desteklediği de bildirildi.

Saldırılar protesto edildi
Akşam saatlerinde ise saldırıyı protesto etmek için bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler ve diğer sol gruplardan oluşan 500 kişilik bir grup açıklama yaptı.

Açıklamada "Üniversite satırlarla, bıçaklarla anılan bir yer değildir olamaz! Bu çete ve odaklar, ülkenin yine son 30 yıldır en aydınlık, en açık fikirli, en muhalif, en demokrat kesimine, üniversiteye ve üniversitelilere saldırıyorlar" denildi.

Yapılan açıklamadan sonra emniyete giderek, gözaltındaki arkadaşlarına yemek götürmek isteyen bir grup ise faşistlerin saldırısına uğradı. Bu sırada tekrar müdahale eden polis 20 kadar kişiyi gözaltına aldı.