Ergenekon'da gözaltılar artıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul dışında Kocaeli, Konya, Elazığ ve Mersin'de yeni gözaltılar gündemde.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında bir profesörün de bulunduğu 3 kişinin evinde arama yapıldığı bildirildi. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi emekli öğretim üyesi, eski Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray ile Ulusal Kanal yapımcısı ve İşçi Partisi Milletvekili adayı Yusuf Buldu evinde arama yapılan isimler arasında yer alıyor.

Geray ile birlikte, Mersin'in Silifke ilçesi İşçi Parti eski ilçe başkanı ve Ulusal TV Silifke temsilcisi Yusuf Buldu ve İşçi Partili Nurhan Gökdemir'in, İstanbul merkezli Milli Çözüm dergisi yazarı Mevlüt Sungur'un da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Gözaltı listesinin 20 kişiden oluştuğu açıklanırken, operasyonda Konya'da 12, İstanbul'da 3, Kocaeli'de 3, Elazığ ve Mersin'de ise birer kişi gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Zaman gazetesinin internet sitesinde deprembilimci ve Cumhuriyet yazarı Celal Şengör'ün evinde de arama yapıldığını iddia edildi. Milliyet gazetesine açıklama yapan Celal Şengör gözaltına alınmadığı bilgisini verdi.

İşçi Partisi'nden açıklama
İşçi Partisi bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyona yönelik bir açıklama yaptı. İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, 'İP üyesi 3 kişi gözaltında. Gözaltına alınanlar arasında hocaların hocası Prof. Dr. Uçkun Geray da var' dedi.

İP'nin internet sitesinde yer alan bilgide şu ifadelere yer verildi:

"Arama ve gözaltı kararlarının 21 Temmuz 2008 günü Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildiği, kararın 'Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen dokümanlardan elde edilen bilgiler' çerçevesinde alındığı öğrenildi. Bu kapsamda Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül ile dergi yazarlarından bir kısmı da gözaltına alındılar."