Ergenekon torbasında yer kalmadı

Kontrgerilla tarafından işlendiği bilinen cinayetleri “Ergenekon’a havale etme” furyasına eski DİSK avukatı ve Kemal Türkler davasında vekil olan Rasim Öz de katıldı. Rasim Öz'ün Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’den 1 Mayıs 1977'de 34 kişinin öldürülmesi ve Kemal Türkler cinayetlerini de Ergenekon davasına dahil etmesini isteyeceği söyleniyor.

soL (HABER MERKEZİ)DİSK eski avukatı Rasim Öz kanlı bir provokasyon sonucu 34 kişinin öldüğü ve devlet tarafından karanlıkta bırakılan 1 Mayıs 1977 davasında umudunu Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz'e bağladığını ve 22 Nisan'da 1 Mayıs olaylarıyla ilgili hazırladığı dosyayı savcı Zekeriya Öz'e sunacağını açıkladı.

Öz, açıklamasında, 32 yıldır 1 Mayıs'ta yaşananlarla ilgili bir soruşturma bile açılmadığını hatırlatarak, son umudunun Ergenekon savcısı Zekeriya Öz olduğunu söyledi ve "Savcı Öz diyor ki: 'Özel yetkili savcı olarak derin çeteleri yok edeceğim' Ergenekon'dan başlayarak Diyarbakır'daki kazılardan Cizre'deki atılımlar umut verici oldu bizim için. Ben de bunlardan cesaret alarak 'Madem siz bu faili meçhulleri aydınlatarak derin devleti yok etmek istiyorsunuz o zaman en başta 1 Mayıs 1977'nin faillerini, vatan hainlerini bulup yargı önüne getirin. Bu soruşturma kapsamında teşhir edin, yargılatın ve mahkum ettirin' diyorum" dedi.

Eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesi davasında da avukatlık yapan Rasim Öz daha önce de "Ergenekon'un ilk uçlarının Türkler cinayetine dayandığı" açıklamasında bulunmuştu. Rasim Öz'ün Zekeriya Öz'den Kemal Türkler cinayeti davasını da Ergenekon davasına dahil etmesini isteyeceği belirtiliyor.