Ergenekon Savcısı: TSK düşmanlığı yok

Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon davasının dünkü duruşması sırasında “Bu dava Türk Silahlı Kuvvetleri düşmanlığı yapmamaktadır” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon davasının 89'uncu duruşmasında, davayı yürüten savcılara dönük eleştirilere yanıt verdi. Pekgüzel, davanın TSK düşmanlığı yapmadığını söyledi.

Bazı sanık ve avukatların Ergenekon davasına bakan ve soruşturmayı yürüten savcılara yönelik TSK ve Atatürk karşıtlığı eleştirisinde bulunduklarını belirten Pekgüzel, "Her kurum içerisinde olduğu gibi TSK'nın içinde de suça karışan kişiler olabilir. Bu durum TSK'nın itibarını zedelemeyeceği gibi, aksine itibarını artıracaktır. Bu, ilk kez bu iddianamede yer almıştır. Ergenekon belgelerinde, örgütün TSK içinde faaliyet gösterdiği açıkça yazılıdır. TSK içinde faaliyet gösterdiğini kendi belgelerinde açıkça yazan örgütün faaliyetlerinden bahsederken 'sözde TSK' demekten daha doğal ne olabilir? Örgütle TSK'yı özdeşleştirmemek için 'sözde' kelimesini kullanıyoruz. Türk ordusunu korumak amacı, TSK'yı istismar edenlere mi kalmıştır? Kaldı ki, Yüksek Askeri Şura'da bu gibi kişilerin durumları incelenip gerekli işlem yapılmaktadır" dedi.

Kendilerine "küresel çetenin üyesi, yeşil yargı darbesinin, biat ve tarikat kültürünün savcısı" dendiğini anımsatan Pekgüzel, "Kanaatimizce, bu soruşturmayı biz değil kim yapsa bu ithamlara hedef olacaktı. Cumhuriyet Savcılarının avukatlar gibi dava seçme hakkı yoktur. İş bölümüne göre görevlendirilirler. Kendileri davadan çekilemez. Hiçbir sanığa karşı kin gütmemiz mümkün değildir. Şekli değişik olsa da bu ithamlarla ilk kez karşılaşmıyoruz" yanıtı verdi.