Ergenekon davasının bir sonraki duruşması 8 Nisan'da

Ergenekon Davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu.

Güncelleme 00:07
Ergenekon davasında mahkeme, savcıların 20 sanık ile ilgili yakalama karar isteminin reddine karar verdi. Ancak sanıklara yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

Duruşma 8 Nisan tarihine ertelendi.


Güncelleme: 18:49
Ergenekon davasının 2271 sayfalık mütalaasının özetinin okunması tamamlandı. Duruşmaya ara verildi.

Güncelleme: 18:41
Veli Küçük hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Güncelleme: 18:30
Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması istendi.

Güncelleme: 18:11
CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Güncelleme: 17:43
Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran için müebbet hapis talebi.

Güncelleme: 17:28
Mustafa Balbay için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

Güncelleme: 17:20
Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Güncelleme: 17:14
CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Güncelleme: 17:11
Fatih Hilmioğlu, Kemal Gürüz, İbrahim Şahin Kemal Alemdaroğlu ve Levent Ersöz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Güncelleme: 15:51
Savcı, Erol Manisalı için ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Güncelleme: 15:49
Savcı, Gazeteci Adnan Bulut'un terör örgütü üyeliğinden 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılmasını istedi.

Güncelleme: 15:37
Savcı, Kemal Gürüz'ün müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Güncelleme: 15:31
Savcı, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Güncelleme: 15:04
Doğu Perinçek için ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Güncelleme: 14:40
Odatv'de yer alan bilgiye göre, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Dursun Çiçek, Hurşit Tolon, Nusret Taşdeler, Hıfzı Çubuklu, Hasan Iğsız, Tuncay Özkan dahil 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Güncelleme: 14:20
Savcı mütalaasında 'Ergenekon örgütünün varlığı tespit edilmiştir' dedi. 96 sanık hakkında örgüt üyeliğinden 15'er yıl hapis cezası istedi.

Savcı, Ümraniye'de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit'in ve Danıştay saldırısıyla ilgili Süleyman Esen ile Salih Kunter'in beraatini istedi.


Ergenekon Davası'nın 281. duruşmasında esas hakkında mütalaa sunuluyor.

DHA'nın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 281. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ve Danıştay Saldırısı dosyası sanıklarından Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet Savcıları Nihat Taşkın, Murat Dalkuş ve Mehmet Ali Pekgüzel'in de hazır bulunduğu duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese dosyada bulunan delillere ve tanık ifadelerine ilişkin konuşmak isteyen avukatlara söz verdi.

Geçen celse konuşmak için bir dakkika süre istediğini ancak sürenin kendisine verilmediğini belirten Ülgen, "O gün bir dakika duruşmayı uzatacaktı. Ama bugün 3 saattir mahkemenizin duruşmayı başlatmasını bekliyoruz. Temel olarak mahkemeden bir yakınmamız bir şikayetimiz var. Adil yargılanma hakkını hergeçen gün daha çok özlüyoruz" dedi. Avukatlara ve sanıklara tanınan 15 dakikalık süreyi eleştiren Ülgen mahkemenin adil olmasını istedi.

Aranın ardından mütalaa sunuluyor. ''Ergenekon'' davasına giren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu.