"Ergenekon dalgalarıyla muhalefete saldırıyorlar"

2009 Aydın Doğan ödülünü alan tiyatro sanatçısı Genco Erkal, son Ergenekon operasyonlarına değinerek "Çok karanlık bir dönem yaşıyoruz. Bu insanlar bu ülkede muhalefet istemiyorlar. Hepimizi belli bir cemaatin neferi yapmadan da rahat etmeyecekler" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Her yıl kültür-sanat ya bilim dünyasndan bir isme verilen Aydın Doğan ödülü, bu yıl tiyatro sanatçısı Genco Erkal'a verildi. Harbiye'deki Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen törende Erkal'a ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler ve Aydın Doğan verdi.

Genco Erkal, ödüle kendisini layık gören seçici kurula teşekkür ettikten sonra "Bu akşamki konuşmamda çocukluğumdan, babamdan, dostlarımdan, yazarlardan, izleyicilerden ve büyük ustalardan bahsetmeyi planlamıştım. Ancak Ergenekon'un bugünkü dalgası her şeyi değiştirdi. Yapmayı düşündüğüm konuşmanın hiçbir anlamı kalmadı" sözleriyle konuşmasına başladı.

Törene, dünkü Ergenekon operasyonları kapsamında evinde arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ı da davet ettiğini söyleyen Erkal, Saylan'ın yaşananlardan sarsılması ve hasta olması nedeniyle geceye katılamadığını aktardı.

"Hepimizi cemaat neferi yapmadan rahat etmeyecekler "
Hiç bir şeyin politikadan bağımsız düşünülemeyeceğini ve bu nedenle 50 yıldır politik tiyatro yaptığını söyleyen Erkal, "Öyle bir karanlık dönem yaşıyoruz ki... Şu bir gerçek ki, bu insanlar bu ülkede muhalefet istemiyorlar. Kesinlikle muhalefet istemiyorlar. Hepimizi belli bir cemaatin neferi yapmadan da rahat etmeyecekler. Bizi de rahat bırakmayacaklar" dedi.

Aydınlık bir geleceğe ulaşmak için eğitim ile ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini söyleyen Erkal, "Ama nasıl eğitim? İnsana kul olmayı öğreten bir eğitim değil, kendi kaderini kendi çizen, özgün bir insan olmayı gerektiğine inandığım bir eğitim. Hiçbir şey eyleme geçen cehalet kadar korkutucu olamaz. Bu nedenle bu değerli ödülün onurunu kendime ayırıp, parasal yanını eğitime bağışlayacağım. Bu çeki Türkan Saylan'a vereceğim. Onun bu parayı en iyi şekilde değerlendireceğine inancım sonsuz" şeklinde konuştu.