Ergenekon’da komplodan bilim-kurguya

Malatya’da Zirve Yayınevi’nde misyoner oldukları gerekçesiyle 3 kişinin öldürülmesi olayı da Ergenekon’la bağlantılandırılmaya çalışılıyor. Ancak bu sefer bağlantı maddi değil “telepatik”. Malatya İl İnsan Hakları Kurulu’nun verdiği rapora göre sanıklar cinayeti “beyinleri kontrol edilerek” işlemiş. Bugün gazetesine de olayın “bilimsel” açıklamasını yapmak kalmış.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'de gerici ve faşist cinayetleri Ergenekon ile bağlantılandırarak bir büyük komplonun parçası haline getirme çabaları Malatya cinayeti davası ile sürüyor. Son olarak Bugün Gazetesi, Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'nun verdiği rapora dayanarak Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri sanığı Emre Günaydın'ın cinayetleri "beyninin kontrol edilerek" işlemiş olabileceği ve bunun da Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın tarafından yapılmış olabileceği iddiasını ortaya attı.

Malatya'da Zirve yayınevinde misyoner oldukları gerekçesi ile üç kişinin işkence edilerek ve boğazları kesilerek öldürülmesinin ardından açılan davanın Ocak ayındaki duruşmasında Ergenekon Davası sanıklarından Ergun Poyraz'ın ifadesinin alınmasının istenmesi ile cinayetler ile Ergenekon arasında bağlantı bulunduğu dile getirilmeye başlanmıştı. Bundan bir süre sonra dinci basın, bir gazeteye gönderilen bir ihbar mektubuna dayanarak cinayetlerin Veli Küçük ile bağlantısı olduğu iddialarını "Misyoner cinayeti de Ergenekon işi çıktı" başlığıyla vermişti.

Fethullahçıların olduğu bilinen Bugün Gazetesi ise "Malatya cinayetinde korkunç şüphe" başlığıyla verdiği haberde Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'ndan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na gönderilen bir raporda Zirve Yayınevi cinayetleri zanlısı Emre Günaydın'ın "propaganda ve psikolojik telkinlerle yönlendirilmiş olabileceği" sonucuna varıldığı bilgisine yer verdi. "Günaydın ve diğer zanlıların dini hassasiyetlerinin bulunmadığı ve kişilik bozukluklarının olduğu" da belirtilen raporda Günaydın'ın "yönlendirilmiş olabileceği" sonucuna "Emre Günaydın'ı kan tuttuğu, kan görmeye dayanamadığı, kurban kesilirken bile arkasını döndüğü, kurban eti yemediği" tespitinden yola çıkılarak varılmış.

Başbakanlığa bağlı bir kurum olan Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'nun hazırladığı raporda Prof. Nevzat Tarhan'ın "olayda psikofarmakolojik terör şüphesini çekecek ön bilgiler olduğu" yönündeki görüşüne de yer verilmiş. Prof. Nevzat Tarhan Kanal 7'nin haber sitesi Haber 7'nin yazarlarından.

Haberde yer verilen bir diğer bilgi de Ergenekon Davası sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın'ın "zihin kontrol uzmanı olduğu". Sayın'ın zihin kontrol uzmanı olmasının kanıtı olarak "farmakolog olarak farmakoloji ve nörobilim üzerine yaptığı çalışmalar" gösteriliyor (farmakolog, ilaçlar ve ilaçların insan üzerindeki etkileri üzerine araştırma yapan kişi anlamına geliyor). Gazete haberinde Sayın'ın, Üzeyir Garih cinayetinde Yener Yermez'i zihin kontrolü yöntemi ile yönlendirdiği iddiasına da yer veriliyor.