Erdoğan'ın 'mağdur' olduğu twitter davasında beraat

İzmir'de, Gezi Direnişi eylemlerinde attıkları twitler nedeniyle haklarında dava açılanlara beraat kararı çıktı.

İzmir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında, attıkları tweetler nedeniyle haklarında üç yıla kadar hapis cezası istenen 29 kişinin yargılandığı davanın duruşması, İzmir 1. Sulh Mahkemesi'nde görüldü. ‘Mağdur’ olarak yalnızca, Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı iddianamede, ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik’le suçlanan eylemciler hakkında üç yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Hakim, bir kişiye 8 bin 100 TL para cezası verirken, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Savcı Özcan Pehlivan tarafından hazırlanan, 29 sayfası ‘tweet’lerden oluşan 31 sayfalık iddianamede, suç delili sayılan tweetler arasında, eylem yerine doktor ve ambulans çağırmak, sirke, limon ve süt desteği istemek, eyleme katılım çağrısı yapmak, wi-fi şifresi yayınlamak ve İzmir Barosu’nun kriz merkezi numarasını paylaşmak yer alıyordu.

İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Abdulkadir Certel, 27 sanığın beraatine karar verirken, Egemen Çinyekli'yi ise dönemin başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan, 8 bin 100 TL para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Hakim Certel, hakkında yakalama kararı bulunan Efecan Karakaş'ın dosyasını ayırdı.