Erdoğan'ın köşkü için mezarlık arazisini gasp ettiler!

İstanbul Çengelköy'de belediyenin mezarlık için ayırdığı arazinin 22 bin metre­ka­re­si Tayyip Erdoğan için Başbakanlık Konutu'na dönüştürülen Vahdettin Köşkü'nün yer aldığı köşk kompleksine dahil edildi.

İstanbul Çengelköy'de Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlık olarak ayırdığı arazinin 22 bin metrekarelik kısmı Erdoğan için Başbakanlık Konutu'na dönüştürülen Vahdettin Köşkü'nün yer aldığı köşk kompleksine dahil edildi. Bo­ğaz man­za­ra­lı ara­zi­de­ki ağaç­lar sö­kül­dü. Üstüne beton bloklar dikildi.

3 mil­yon li­ra­ya ka­mu­laş­tı­rıl­mış­tı
Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre, Baş­ba­kan­lık Ko­nu­tu ola­rak ye­ni­le­nen İs­tan­bul Çen­gel­kö­y’­de­ki Bo­ğaz man­za­ra­lı ta­ri­hi Vah­det­tin Köş­kü­’nün he­men ya­nın­da­ki yak­la­şık 28 bin met­re­ka­re­lik ara­zi­yi İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si (İBB) 2009’da ‘sos­ye­te me­zar­lı­ğı­’ yap­ma id­di­asıy­la ka­mu­laş­tır­mış­tı. An­cak ara­zi­nin yak­la­şık 22 bin met­re­ka­re­si­nin de Baş­ba­kan­lık ofisine da­hil edil­di­ği or­ta­ya çık­tı. Her­han­gi bir imar de­ği­şik­li­ği ya­pıl­ma­sı müm­kün ol­ma­yan ara­zi­nin ne şe­kil­de dev­re­dil­di­ği ise bel­li de­ğil. Bo­ğa­z’­ın en kıy­met­li ara­zi­le­rin­den bi­ri olan ala­nın va­tan­da­şın gö­re­bi­le­ce­ği kı­sım­la­rı me­zar­lık ola­rak tah­sis edi­lir­ken, Bo­ğaz man­za­ra­lı bü­yük kıs­mı­na ise mi­sa­fir­ha­ne in­şa edil­di.

İBB na­sıl ka­mu­laş­tır­dı?
İd­di­ala­ra gö­re, 1980’li yıl­lar­da dün­ya­nın en bü­yük 200 şir­ke­ti ara­sın­da yer alan Gö­ren İn­şa­at’­ın sa­hi­bi ol­du­ğu 28 bin met­re­ka­re­lik ara­zi, ceb­ren baş­ka bir şir­ke­te dev­ret­ti­ril­di. Ha­zi­ran 2009’da, Ey­men Gay­ri­men­kul De­ğer­len­dir­me in­şa­at şir­ke­ti, ara­zi­yi 13 mil­yon 227 bin 800 TL’­ye sa­tın al­dı. Bo­ğaz man­za­ra­lı ar­sa 6 ay son­ray­sa İBB ta­ra­fın­dan 23 mil­yon 250 TL be­del­le ka­mu­laş­tı­rıl­dı.

Mezarlık yapılacaktı
Ke­nan Hı­zı­roğ­lu, Ab­dul­lah Yıl­dı­rım, Ab­dur­rah­man Çe­le­bi, Be­kir Sıt­kı Piş­kin­can, Mu­am­mer Sez­gi­n’­in or­ta­ğı ol­du­ğu Ey­men Gay­ri­men­kul De­ğer­len­dir­me şir­ke­ti, 6 ay içe­ri­sin­de tam 10 mil­yon TL kâr et­miş ol­du. Ka­mu­laş­tır­ma­nın ne­de­niy­se şöy­le açık­lan­mıştı: Köşk’ün ya­nı ba­şın­da bu­lu­nan ve ar­ka­sın­da Çen­gel­köy Me­zar­lı­ğı olan Bo­ğaz man­za­ra­lı, et­ra­fı vil­la­lar­la çev­ri­li ar­sa me­zar­lık ola­cak!