Erdoğan'ın İsviçre'de banka hesapları mı var?

Wikileaks’in ortalığı sarsan belgeleri tartışma yaratmaya devam ediyor. Yeni bir iddiaya göre Erdoğan’ın İsviçre Bankalarında tam 8 ayrı hesabı var.

ABD eski Büyükelçisi Edelman’ın ABD’ye geçtiği bir notta ki Başbakan Erdoğan’ın serveti ile ilgili iddialar dikkat çekiyor. 30 Aralık 2004 tarihli belgenin 21. Maddesinde Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu Edelman tarafından ABD’ye bildiriliyor. Belgelerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki hesabı ve servetini oğlunun düğününe bağlamasından bahsediliyor ve bir Türk iş adamının Erdoğan'ın çocuklarının eğitim masraflarını karşılamasından bahsediliyor.

Edelman’ın ilgili notu şu şekilde: “AKP, yolsuzlukların kökünü kazıyacağını söyleyerekten iktidara geldi. AKP’ye yakın olanların anlattığına göre, ilişkilerdeki çatışmalar ya da partinin ulusal, bölgesel ve yöresel, ve bakanların yakın aile fertleri arasında ciddi çıkar ilişkisi ve çatışma olduğu söyleniyor. İki ayrı kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, Erdoğan’ın İsviçre bankalarında sekiz ayrı hesabı var. Bu durumda, Erdoğan'ın, zenginliğinin oğlunun düğününde gelen hediyelerden kaynakladığı ve dört çocuğunun okul masraflarını ödeyen Türk işadamının bunu sade bir fedakarlık olarak yaptığı inandırıcı değil."

Notun orjinali ise şöyle geçiyor: "Third is corruption. AKP swept to power by promising to root out corruption. However, in increasing numbers AKPers from ministers on down, and people close to the party, are telling us of conflicts of interest or serious corruption in the party at the national, provincial and local level and among close family members of ministers. We have heard from two contacts that Erdogan has eight accounts in Swiss banks his explanations that his wealth comes from the wedding presents guests gave his son and that a Turkish businessman is paying the educational expenses of all four Erdogan children in the U.S. purely altruistically are lame."

(soL -Haber Merkezi)