Erdoğan'ın da ses kaydı ortaya çıktı!

Artı 1'de yayınlanan ve Can Dündar'ın sunduğu Canlı Gaste adlı programda Erdoğan'ın da "tapelerde" olduğuna yönelik bir haber yayınladı.

Yolsuzluk operasyonu kapsamında Başbakan Erdoğan'ın da dinlendiği ve polis tarafından takip edildiği ortaya çıktı.

Canlı Gaste'de yayınlanan programında Gazeteci Yavuz Oğhan, "Polis Başbakan'ı dinliyor. Bir ülkede bundan büyük ne haber olabilir ki? Erdogan'ın dinlendiğini, takip edildiğini net olarak anlıyoruz. Bu kayıtlar bir sene bekletilmiş" dedi.

Erdoğan'ın ses kayıtlarında Beykoz'daki orman arazisine ilişkin talimat verdiği belirtiliyor.

İşte ARTI1'de yayınlanan o kayıtlar ve haber:

Konu özel orman arazilerinde yapılaşma. telefonun bir ucunda Başbakan Erdoğan var, Diğer ucundaysa ikinci yolsuzluk soruşturmasında savcının gözaltına almak istediği ancak polis engeline takıldığı BİM marketlerinin sahibi Latif Topbaş var.

Latif Topbaş: Abi bu şey çıkacak mı yav 6, %6 meselesi diyordunuz. ihtimali var mı onun.

Başbakan Erdoğan: Tabi, tabi

Latif Topbaş: iyi hayırlısı bakalım

Başbakan Erdoğan: Bunu %6 şeyde de irtifadan da 9.50 altında kalıyor, denizden 9.50

Latif Topbaş: Anladım, anladım Allah razı olsun ağabeycim

Başbakan Erdoğan: Şey gelmiş galiba

Latif Topbaş: Evet evet bizdeydi 2 gündür beraberiz elhamdülillah

Konuşma geçen yıl 8 şubatta geçiyor. simpaş’ın sahibi avni çelik ile kiptaş’ın genel müdürü ismet yıldırım konuşuyor. konu özel orman arazilerinde yapılaşma biçiminin değiştirilmesi için çıkarılacak kanun. kiptaş genel müdür sonuçtan emin, Başbakan ile görüşüldüğünü söylüyor ve simpaş’ın sahibine arazi almasını tavsiye ediyor. Polis fezlekesinde bu durumu anlatabilmek için bir telefon dinleme tapesi daha yer alıyor. o tape’de konuşanlar SİMPAŞ inşaat firmasının sahibi Avni Çelik ile belediyenin toplu konut yapan şirketi KİPTAŞ’ın genel müdürü İsmet Yıldırım. Avni Çelik, İsmet Yıldırım dan yüzde altı konusunda yargıtayın verdiği kararın yasa ile değiştirilip değiştirilemeyeceğini öğrenmeye çalışıyor. Aldığı yanıt son derece çarpıcı !

İsmet Yıldırım: Kanun çıkartıyoruz abi kanun… bu torba yasasına giriyor, Tayyip bey ile görüştük bu konuyu uzun uzadıya… kanun olayından sonra işler daha kolaylaşacak, bu danıştay mı yargıtay mı iptal etti? bir takım şeyler koydu, dedi ki, işte yüzde 6’lık kesim atıyorum, yüz dönüm arazide 6 dönümü kullanırsın diye anormal bir karar verdi. artı kanuna şeyi de koyuyoruz, yollar ve otoparklar hariç diye, onu takip ediyorum, ben bakanımızla, su bakanımız Veysel abi ile.

Avni Çelik: Yer alayım mı?

İsmet Yıldırım: Alabilirsin abi

Avni Çelik: Böyle bir yer alayım mı?

İsmet Yıldırım: Şerefle alabilirsin abi

Avni Çelik: Yani sonucu kesin gözüküyor mu? Eğer o şekildeyse yaramaz. Mevcut hali ile işime yaramaz.

İsmet Yıldırım:
Pazarlığını yap, birkaç ay sabrederek yap. Alıp almamakta serbestlik gibi bir şey ile al adamdan. o kanun bir iki ayda çıkacak. O zaman rahatlarız. Öbür türlü yine şeyden izin çıkacak, yani kanun çıktıktan sonra olsa olmasa bana göre değil, yani bakanlık vermese vermeyebilir yani.

Avni Çelik:
Yok, o ayağını çözeriz de, yasa engel olmadığı sürece

İsmet Yıldırım:
Yasadan sonra pahalılaşır mı?

Avni Çelik:
Yani epeydir müzakere ediyorlar, 500 dönüm bir yer. ya bugünlerde alacağım ya da almayacağım.

İsmet Yıldırım:
Abi al dursun. bunun önü açılacak abi. bana göre öyle

Avni Çelik:
Kanun teklifinde ekip mutabık mı?

İsmet Yıldırım: T
abi tabi yani şey yok bir problem yok kanunda abi biz onu bekliyoruz kanunu biz takip ediyoruz

Polis bütün bu bilgileri fezlekesine yerleştirdikten sonra şöyle diyor: ‘beykozda yapılaşma için danıştay engelinin yasa ile aşılacağı bilgisi üzerine bölgeden 500 dönüm gibi büyük arazilerin kanundan önce alınabilmesi için çete üyeleri arasında görüşme trafiği başlıyor, görüşmelerde ‘kanun çıkarıyoruz abi kanun, bu torba yasaya giriyor’ şeklinde müjdelerin verildiği görünüyor. yani polis bu istihbaratı çete içinde rant amaçlı paylaşım olarak değerlendiriyor.