Erdoğan'ı yalanlayan fotoğraf

Deniz Feneri e.V davasında kanıt olarak gösterilen bir fotoğrafta, tutuklu sanık Mehmet Gürhan'la, "tanımıyorum, para almadım" diyen Erdoğan yan yana poz vermiş.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri iddianamesinde kendisine para gönderdiği belirtilen tutuklu Mehmet Gürhan'ı tanımadığını söylemişti. Ancak kanıt olarak gösterilen bir fotoğraf Erdoğan'ı yalanlıyor.

Gazeteport sitesinin ortaya çıkardığı fotoğrafta, Tayyip Erdoğan ve Mehmet Gürhan yan yana görülüyor. 2007 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan fotoğrafın Kanal 7'nin Almanya temsilciliğinde çekildiği belirtiliyor. Erdoğan'ın Güngören'de yaptığı konuşmada, "Başbakan Erdoğan Deniz Feneri'nden para mı almıştır? Eğer bunu ispat edemezseniz, ahlaki değerler noktasında nasibini almamış birisiniz. Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır, ne böyle bir paranın sahibiyle tanışmıştır. Asla!" demişti.

Para, "Türkiye Başbakanı'na" verilmiş
Dava iddianamesinde, Tayyip Erdoğan'ın, Deniz Feneri e.V Derneği yöneticilerinden para aldığı iddia ediliyor, söz konusu paranın Başbakan'ı da yakından tanıyan Mehmet Gürhan ve Firdevsi Ermiş tarafından verildiği söyleniyordu. Deniz Feneri e.V'nin en önemli ismi Mehmet Gürhan'ın defalarca bankadan para çektiği ve 50 işlemde toplam 9 milyon 978 bin avro aldığı belirlenmişti.

Almanya'da süren davanın iddianamesinde, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş'ten aldığı parayı, 2003'ten beri Erdoğan'ın taşıdığı sıfata, Türkiye Başbakanı'na, Doğu Asya'daki tsunamiden zarar görmüş olan yardıma muhtaçlara dağıtması için vermek üzere aldığını belirtiyordu.

YİMPAŞ'ta da yakın ilişki
Gürhan ile YİMPAŞ arasında da bir ilişki ağı bulunduğu açığa çıktı. Bir dönemin Almanya'daki YİMPAŞ yöneticisi Şükrü Kurum'un, Mehmet Gürhan'ın kayınpederi olduğu saptandı. YİMPAŞ'ın yöneticilik yapan bazı isimlerinin AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte devlet içinde ya da belediyelerde önemli yerlere geldikleri biliniyor.

Deniz Feneri Derneği'nden zorunlu tekzip
Avrupa'da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V Derneği ile Türkiye'de bulunan Deniz Feneri Derneği arasındaki isim benzerliğine aldırmayan medya, sonunda tekzip yayınladı. Türkiye kaynaklı Deniz Feneri Derneği'nin iddiaların içinde yer almadığı belirtilen açıklamada, Deniz Feneri Derneği ile Avrupa'daki Deniz feneri e.V Derneği'nin artık birbirine karıştırılmaması isteniyor. Bu derneklerin arkasındaki ilişkiler zincirine bakıldığında Avrupa'daki dernekten çok da farklı görünmeyen Deniz Feneri Derneği, haklarında yazılanları mesnetsiz bir saldırı olarak niteledi.