Erdoğan'dan 'Türkiye, IŞİD'den petrol alıyor' iddiasına yanıt: Çirkin, yalan ve adice

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'ın, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddialarına ilişkin "Çirkin, yalan ve adice" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti sonrası uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, New York Times'ın "IŞİD'in petrol kaçakçılığından AKP'liler yararlanıyor" haberine ilişkin, "Çirkin, yalan ve adice" yorumunda bulundu.

Erdoğan, sürgündeki Müslüman Kardeşler üyelerinin Türkiye'ye gelmeyi talep etmesi durumunda da talebi inceleyeceklerini söyledi. Bank Asya'nın durumuna yönelik de değerlendirmeler yapan Erdoğan, "BDDK'nın atması gereken adımlar var yoksa sorumlu olur" diye konuştu.

New York Times yayımladığı haberde, Türkiye'nin güney sınırının petrol karaborsasının yatağı haline geldiği, bazı hükümet yetkililerinden bu karaborsadan faydalanıyor olabileceği iddialarında bulunmuştu. Haberde, Batılı istihbarat servislerinin, IŞİD'in çıkarttığı petrolün Irak'tan geçerek Türkiye'ye girişini takip ettikleri, Pentagon'un bu petrol tankerlerini vurmak konusunu tartıştığı ancak bunun da bir seçenek olarak masada durduğu ifadeleri yer almıştı.

Ayrıca, Washington merkezli "think-tank" kuruluşu Heritage Foundation'dan James Phillips'in de "Türk yetkililer IŞİD'in petrol kaçakçılığına göz yumuyor, çünkü düşük fiyatlı karaborsa petrolünden faydalanıyorlar, hatta hükümet yetkilisi de, karaborsadaki IŞİD petrolünden faydalanıyor" görüşlerine de yer verilmişti.