Erdoğan'dan tezkere açıklaması 'Tezkereye karşı çıkanlar bunun hesabını veremeyecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından gelen top mermisinin Akçakale’ye düşmesine Türkiye'nin karşılık vermesiyle ilgili konuştu ve savaş tezkeresine karşı çıkanlar için "Bunun hesabını veremeyecekler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de kabul edilen sınır ötesi operasyon tezkeresiyle ilgili, ''Tezkere karşısında direnenler tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. Biz de meydanlarda halkımıza tezkereye karşı direnenleri anlatacağız'' ifadelerini kullandı.

"Bizler bu bölgede sadece barış, güvenlik istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz" ifadelerini kulanan Erdoğan şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve sınırlarını korumaya muktedir bir devlettir. Hiç kimse bizim bu konudaki kararlılığımızı test etmeye kalkmasın.
Bilinmesinde fayda var. Suriye tarafından ülkemize yapılan bu saldırı ilk değildir. Dana önce ne yazık ki 7 kez aynı şekilde bu saldırılar oldu. Dün Akçakale'de yaşanan olayı bir ülkede yaşanan çatışmanın sınır ötesini de etkilemesi gibi sıradan bir hadise olarak telakki edemeyiz."