Erdoğan'dan TEKEL işçilerine tehdit!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçilerine ay sonuna kadar müsaade edeceklerini, bu süre sonunda işçileri polis müdahalesinin beklediğini söyledi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleşen genel grevle ilgili "ideolojik bir eylem, TEKEL işçisiyle alakası yok" dedi.

Erdoğan, "10 bin kadar TEKEL işçisi özelleştirme kapsamında bile değil, biz bunları da 4c kapsamına aldık. Biz sizin ihbar ve kıdem tazminatınızı veriyoruz ve isterseniz 4c kapsamında iş veriyoruz" diyerek hükümetin daha fazla bir şey yapamayacağını söyledi.

TEKEL işçilerine 100 TL daha fazla ödediklerini belirterek işçilerin tuzağa düştüğünü söyleyen Erdoğan, genel grevin haksız ve ideolojik bir eylem olduğunu iddia ederek, "AKP işçi düşmanı olarak gösteriliyor. Sonuna kadar biz işçinin yanındayız, şu anda yaptıkları yasal değil ama tahammül ediyoruz, ama süreleri bitince yasal uygulama neyse biz de onu yapacağız" dedi.

Erdoğan'a bir muhabir "Türk-İş önünde bekleyen işçilere polis müdahalesi olacak mı" diye sordu. Erdoğan'ın muhabire yanıtı "Bu ayın sonuna kadar düşünmüyoruz" oldu. Muhabirin "Peki ayın sonunda ne olacak" sorusuna, Başbakan çok rahat bir şekilde polis müdahalesinin gerçekleşeceği yanıtını verdi.

(soL - Haber Merkezi)