Erdoğan'dan Suriye'ye tehdit, Uslu'ya destek, Vanlılara ceza

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Suriye'yi tehdit etti, Salim Uslu'ya sahip çıktı ve BDP'yi cezalandırma adına Van halkını da cezalandırdıklarını itiraf etmiş oldu.

AKP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Suriye'ye dönük tehditlerini sürdürdü, Kamer Genç'i Meclis Kürsüsü'nden iterek uzaklaştıran AKP'li Meclis İdare Amiri Salim Uslu'ya sahip çıktı ve Van'ı afet bölgesi ilan etmemelerinin nedeninin belediyenin BDP'de olması olduğunu söyledi.

Suriye'ye dönük tehdit dolu açıklama
Geçtiğimiz hafta sonu emperyalist ülkelerin isteği doğrultusunda Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya almasının ardından protestolara sahne olan yabancı elçilik binaları arasından Türkiye elçiliğinin de bulunmasına tepki gösteren Erdoğan, "Tarih boyunca ay yıldızlı Türk bayrağına uzanan her el cevabını almıştır" dedi. Erdoğan, Suriye yönetiminin bıçak sırtında olduğunu belirterek "Çok geçmeden yanlıştan dönülmeli" dedi.

Türkiye, Suriye'de sivil ve askerlere dönük silahlı suikastlar düzenleyen islamcı teröristlere ev sahipliği yapmıyormuş gibi konuşan Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Esad yönetimi tüm uyarılara rağmen kan akıtmaya devam etti. Arap Ligi'yle anlaşma yapıldı ama bize yapıldığı gibi sözler tutulmadı. Arap Ligi, talepler yerine getirilinceye kadar Suriye'nin toplantılara katılımına son verdi. Türkiye olarak Arap Ligi'nin aldığı kararları desteklediğimizi açıkladık. Suriye yönetimi şiddeti ülkedeki yabancı temsilciliklere yönlendirdi. Türkiye'nin temsilcilikleri de hedef alındı. Tarih boyunca ay yıldızlı Türk bayrağına uzanan her el cevabını almıştır. Türk bayrağı milletimiz için ne kadar kutsalsa Suriye'nin halkı için de o kadar kutsaldır. Bu şu andaki Suriye yönetimi için bir şey ifade etmeye bilir. Suriye halkı aynı şeyleri paylaşmıyor. Esed yönetimine sesleniyorum, özür dilemenin ötesinde gereğinin yapılmasını bekliyorum. Beşar, sen Türk bayrağına saldıranları bulup hesabının sorulmasıyla sorumlusun. Zulüm ile abad olunmaz, tarih bu tür liderleri kanla beslenen liderler olarak anar. Esed sen de o sayfayı açmaya doğru gidiyorsun. Mazlumların ahını alanlar bedelini öderler."

CHP'ye Suriye konusunda tam boy Amerikancılık çağrısı
2 hafta önce Suriye'yi ziyaret eden ve Suriye Kadın Federasyonu'nun toplantısına katılan heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler'in "Suriye'de muhalefet yok, terör var" açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu:

"Her konuda olduğu gibi Suriye'de de CHP'nin kafa karışıklığı yaşadığını görüyoruz. Suriye muhalefetinin faaliyetlerini terörist faaliyet olarak nitelediler. Şam'a giden CHP heyeti Suriye'de bir sorun yok demişti. CHP, Esad'ın ağır hakaretlerini iç politika malzemesi yaptı. Bir genel başkan bin düşünmeli bir konuşmalı. Buna tezgaha gelmek denir."

Vanlıları cezalandırdıklarını itiraf etti
Van'ın neden afet bölgesi ilan edilmediği ile ilgili sorulara da tepki gösteren Erdoğan, BDP'yi cezalandırmak için Vanlıları da cezalandırdıklarını itiraf ederek şöyle konuştu:

"Biri de çıkmış, 'Van afet bölgesi ilan edilsin' diyor. Sorsan afet bölgesi nedir bilmez. Ne yapacak, afet bölgesi olunca belediyelerine daha fazla para gelecek ya. Onu da ne yapacakları malum. Van belediyesinin hizmet olarak neler yaptığını biz iyi biliyoruz."

Salim Uslu'ya sahip çıktı
Kamer Genç'i Meclis kürsüsünden iterek uzaklaştıran AKP'li Meclis İdare Amiri Salim Uslu'ya da sahip çıkan Erdoğan, Uslu'nun Hak-İş Başkanı olduğu dönemde 'işçi parası ile mercedes'e bindiği' iddiasına ise klasik bir Erdoğan demagojisi ile yanıt verdi:

"Bir milletvekilleri var kürsüyü işgal ediyor. Meclis Başkanvekili ne yapıyor, Meclis İdare Amiri'ni göreve çağırıyor. O da görevini yapıyor. Genel Başkanları da ne yapıyor. Bu arkadaşımız hakkında onun sendikacılık dönemine laf ediyor. Taa bindiği Mercecedes'e kadar gündeme getirdi. Sen geçtiğimiz dönem senin partinde milletvekilliği yapan ve Türkiye'nin en büyük sendikasının başkanının neler yaptığının hesabını ver. Onun nelere bindiğini herkes iyi biliyor. Bunlar geçmişte yemin etmeyiz demişlerdi sonra geldiler yemin ettiler. Şimdi diyorlar bizimle protokol yaptılar. Biz sizinle ne prtokolü yaptık. Biz nasıl protokol yaparız tututklu vekiller çıkarılsın diye. Meclis İdare Amiri'ni hedef yapmayı bıraksın, kendi partisindeki küfürbazlara ahlak dersi versin."

(soL - Haber Merkezi)