Erdoğan'dan şehircilik açılımı: Taksim ecdadımızın tasavvuruyla örtüşecek!

Başbakan Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada 1071 ruhunu 2071’e taşıyacaklarını belirtirken, Taksim’deki yıkımı ise “Ecdadımızın tasavvuruyla örtüşen şehircilik anlayışımız var” sözleriyle savundu.

Başbakan Erdoğan partinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Biz, 1071 ruhunu 2071'e taşıma gayreti içindeyiz” derken, "Ne yazarsanız yazın biz Taksim’i ruhuyla buluşturacağız, ecdadımızın tasavvuruyla örtüşen şehircilik anlayışımız var” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Biz, 1071 ruhunu 2071'e taşıma gayreti içindeyiz”
"Osmanlı ve Selçuklu'nun tecrübesini devralmış bir milletiz. Hiçbir konuda komplekse ve eziklik hissine kapılamayız. CHP Genel Başkanı, 60 yıl öncesini anlatınca patolojik vaka olarak niteliyor. Patolojik vaka kendi geçmişinden bahsedememektir. CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihinden ne de CHP'nin tarihinden bahsedemez çünkü ikisinde de Dersim var. CHP Genel Başkanı Dersim'in üzerini örtmüştür.

Hatasıyla sevabıyla Selçuklu'dan günümüze kadar tarihimize sahip çıkıyoruz. Biz, 1071 ruhunu 2071'e taşıma gayreti içindeyiz."

“Ne yazarsanız yazın biz Taksim’i ruhuyla buluşturuyoruz”
“Biz 3 emsal dedik ve öyle ilerledik. Ben bakanıma da söylüyorum. Ajan gezdirir gibi ekibine Türkiye’yi gezdireceksin. Bakacaksın nerelerde ne var. Yıkılması gereken neresi varsa hiç acımadan yıkacağız. Acırsak acınacak hale geliriz. Yol açmak bahanesiyle tarih yok edildi. Şehirlerin ruhuna dokunmanın bedeli çok ağırdır. Biz milletçe bu vebali ödüyoruz. Taksim’de olduğu gibi yıkılan tarihi eserleri aslına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz. Bundan rahatsız oluyorlar. Ne yazarsanız yazın biz Taksim’i ruhuyla buluşturuyoruz. Ecdadımızın tasavvuruyla örtüşen şehircilik anlayışımız var, büyükşehir yasasını o yüzden geçirdik.”

“Heykeller yıkılıyor”
“Biri çıktı Öcalan’ın heykelini dikeceğiz dedi. Bunlar sadece beton dökerler. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılıyor, bunlar heykel dikeceğiz diyor. BDP'ye Doğu'nun CHP'si diyordum, işte şimdi tam CHP oldunuz. Bu millet yeni bir CHP zulmüne ve yeni bir faşizm dalgasına izin vermez. Saddam'ın, Stalin'in, Lenin’in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor, bunların heykelleri Türkiye'de kaide bile bulamaz. Muhalefet partileri faşizmde yarışmaya devam ederken biz geleceğin temellerini atmaya devam edeceğiz.”

(soL - Haber Merkezi)