Erdoğan'dan rehine krizi yorumu: Konuşamayacaklarımız var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD'in 101 gün sonra serbest bıraktığı 49 rehineden 46 konsolosluk personelini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Erdoğan MİT, Genelkurmay ve Emniyet'e teşekkür ederken, 'konuşamayacakları şeyler' olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD'in 101 gün sonra serbest bıraktığı 46 Musul Konsolosluğu personeliyle bir araya geldi.

Erdoğan, "MİT’e, Genelkurmay Başkanlığımıza, Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hepsi beraber birlikte bir hazırlığın içinde olduk ve bu çalışma birlikte yürüdü. Et ve tırnak gibiydik ayıramazdık. Konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var" dedi.

Erdoğan rehinelerin güvenliği için kamuoyundan gizli, sonuç için çalıştıklarını, sabır ile bu güne geldiklerini belirtti.

Devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez, konuşamayacaklarımız var
Erdoğan "Konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Bu hassasiyetleri korumak zorundasınız korumazsanız farklı faturaları gelir. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Bu umudu koruduğumuz için başarısız olmayı hiç düşünmedik.

Koalisyon tekliflerine hemen evet diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var. Bunların can güvenliğini halletmeden biz adım atamayız dedik. Personelimizin can güvenliğini düşünerek adımlarımızı attık" dedi.

Velev ki takas oldu...
Bir gazetecinin, "IŞİD'in alıkoyduğu Musul Başkonsolosluğu personelinin IŞİD militanlarıyla takas edilidği" yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine ise Erdoğan şu cevabı verdi:
"Takas iddiaları vs. olacaktır. Takas oldu veya olmadı, 49 vatandaşımız geldi. Hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil bunları. Yani velev ki takas oldu, ben bir cumhurbaşkanı olarak şuna bakarım: 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişilmez. Artık ülkemize geldiler, hamdolsun aileleriyle kavuştular diye düşünürüm."