Erdoğan'dan Kazakistan'a ve yandaşa Rixos kıyağı

Türkiye tarafından Kazakistan’a konukevi yapılması için 20 yıl önce Antalya’da bir arazi hibe edilirken, Erdoğan Kazakistan’ın bu araziye Rixos oteli kondurmasına izin verdi. Karşılığında ise hükümet Kazakistan’dan iki arazi aldı.

Kazakistan'a hibe edilen Antalya'daki araziye Rixos'un otel yaptığı ortaya çıktı. Üstelik Başbakan imzalı tasarıyla da tesis korunuyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye, Antalya Kemer'de 67 dönümlük bir araziyi 20 yıl önce konukevi yapılması şartıyla Kazakistan'a hibe etti. Ancak Kazakistan konukevi yapmadı ve arazinin 45 dönümlük bölümüne Fettah Tamince'nin Rixos Oteli yapmasına izin verildi.

Uluslararası sözleşme değiştirildi
Hükümet, buna ''dur'' diyeceğine, amacına aykırı inşa edilen tesisi koruma altına aldı. Başbakan'ın imzaladığı tasarıyla, uluslararası sözleşme değiştirildi ve tesis yerinde kaldı. Kazakistan'a çıkarılan 10 milyon liralık borç da, o ülkeden alınan iki arazi karşılığında toptan silindi...

AKP'ye yakınlığıyla tanınan işadamı Fettah Tamince, Kazakistan'ın Kemer'deki arazisinde Rixos Tekirova'yı yaptı. Otel 2005'te açıldı.