Erdoğan'dan dava terörü

Başbakan'ı eleştiren mahkemelik oluyor. Başbakan Erdoğan dün Baykal ve Bahçeli dahil 7 kişiye toplam 10 "manevi hakaret davası" açtı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan dün toplam 10 manevi tazminat davası açtı. Kişilik haklarını zedeledikleri gerekçesiyle Erdoğan CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, gazeteciler Emin Çölaşan, Mustafa Balbay, Cüneyt Arcayürek, Yeniçağ Gazetesi, Ortadoğu Gazetesi yazarları Orhan Karataş ve Yıldıray Çiçek'e toplam 10 dava açtı.

Muhalefete 3 dava
Deniz Baykal'a Erdoğan 2 dava açtı. Başbakan, CHP lideri Baykal'ın 17 Şubat 2009'da yaptığı, "Gevezeliği bırakması lazım, onu bunu suçlamayı bırakması lazım, palavrayı bırakması lazım, milletin gerçek sorunlarına bir an önce Başbakan'ın yönelmesi lazım" ifadeleri için 50 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Başbakan ayrıca, Baykal'ın, Radikal gazetesi köşe yazarı Murat Yetkin'e 27 Şubat 2009 tarihinde yaptığı söyleşideki, "Şimdi soruyorum: Sen ne biçim siyasetçisin? Bir maganda üslubudur gidiyor. Türkiye de bunu seyrediyor. Bu sorumsuzluklar karşılıksız mı kalacak? Bu maganda üslubunun bir sonu olacak mı?" sözleri için de 50 bin TL'lik manevi tazminat talep edildi.

Bahçeli'ye 19 Şubat'ta yaptığı yazılı açıklamasında "Başbakan Erdoğan seçim kampanyasında yalan, karalama, istismar ve aldatmacaya dayanan seviyesiz ve ucuz bir stratejiyle Türk milletinin karşısına çıkmıştır. İftira ve çamur atma silahına yeniden sarılan, sahte demokrasi havarisi ve sanal kahraman rolü oynayarak, seçim rüşveti dağıtarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Başbakan, seçim meydanlarında yalan rüzgarları estirmektedir" ifadesine yer verdiği için 50 bin TL'lik manevi tazminat istendi.

Gazeteciler de nasibini aldı
Emin Çölaşan'ın, 8 Şubat 2009 tarihinde ART televizyonunda yayınlanan "Ankara Rüzgarı" isimli programda Mustafa Balbay ile diyalog şeklinde geçen konuşmasında yer verdiği ifadelerle Erdoğan'ın "Kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" ileri sürülerek, 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Gazeteci Cüneyt Arcayürek'e "El atına binen tez iner" başlıklı yazısında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen gazetelerden Yeniçağ "Medya Polemik" köşesinde Erdoğan'ı fotomontajla "pinokyo" olarak resmettiği, Ortadoğu Gazetesi Orhan Karataş'ın 12 Şubat'taki yazısındaki ifadeler nedeniyle 10 bin ve 27 Şubat'ta "Zengin Başbakan" başlıklı köşe yazısı için AKP adına 10 bin Yıldıray Çiçek'in "Tehdit ve Şantajla Oy Avcılığı" yazısı nedeniyle 10 bin, "Recep İvedik Modeli ve Siyasette Seviye" başlıklı köşe yazısı için 10 bin, "Agresifim, Kompleksliyim, Sinirliyim" başlıklı köşe yazısı sebebiyle de10'bin TL'lik manevi tazminat davaları da açıldı.