Erdoğan'dan aynı nakarat: 17 gündür itidal içerisindeyiz, Taksim'de bir avuç vandal

Üç yurttaş katledildi, bir polis AKP saldırganlığı sonucu düşerek öldü, 7487 yurttaş yaralandı, en az 11 yurttaş gözünü kaybetti, 55 kişi ağır yaralandı, 91 kişi kafa travmasına uğradı... Ama Başbakan Erdoğan'a göre AKP bu süreçte son derece itidalli davrandı.

Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Gezi Parkı'nın boşaltılması çağrısını yineleyen Erdoğan, "orada yaşananların rezalet. Heyete bu konuda bir kararlılık beklediğimizi söyledik, bizi farklı yöntemlere sevk etmesinler dedik. Temenni ederim ki bugün artık bu iş biter" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Gezi parkı bahanesiyle büyük bir açık hava tiyatrosu kuruldu"
Taksim'de Gezi parkı bahanesiyle büyük bir açık hava tiyatrosu kuruldu. Sahnede masum insanlar da var, samimi gençlerimiz de var. Yanlış algı olabilir.

"Düğmeye basış dışardan"
Ancak o sahnede ön tarafta samimi duygularla oraya gelmiş inanlar olduğunu biliyoruz. O sahnede fırsatçıların olduğunu da biliyor. Terör örgütleriyle iç içe olan kişilerdir. Taksim'de bu sahnenin perdesinin arkasında çok farklı bir tablo var. İki haftadır hem Türkiye'de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim'deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor bu düğmeye. Düğmeye basış dışardan. Gezi Parkı bu işin kullanılan enstrümandır.

Bu tiyatro sahnesinin arka planındaki nefret, şiddet gizlenmeye çalışılıyor. AKM'ye asılan paçavraları konuşsanıza. Ne tür paçavralar var biliyorsunuz konuşsanıza. Türk bayrağının ve Gazi Mustafa Kemal'in bayrağının yan yana gelemeyeceği paçavraları neden konuşmuyorsunuz, bunlar neden tartışmıyorsunuz?

Medyaya saldırı
Biz böyle bir medyaya karşı şerbetliyiz. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Şehirler vandallar tarafından yakılırken birileri tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor. Kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bunlar iyot gibi su yüzüne çıktılar. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan operasyonlar yapabilir. Ama benim ülkemde sökmez.

"17 gündür itidal içerisindeyiz"
Hangi siyasi partiden olursa olsun bizimle ilgili alınan karara vatansever bir evladın bu kararı kabul etmesi mümkün mü? Avrupa Parlamentosu’nda bu kararı kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Sen bu kararda samimiysen Yunanistan hakkında karar al, İngiltere’yle ilgili karar al. Almanya akıl veriyor, o kararı kendine sakla. 8 vatandaşım Almanya'da katledildi sen önce onların failleri bul öyle karşıma çık. Siz ne kadar itidal içinde davrandıysanız bir o kadar itidal içerisindeyiz. 17 gündür itidal içerisindeyiz. Bizim itibarımız güçlenir. Onlar itibarlarını kaybederler.

Wall Street olayları neden yazılıp çizilmiyor? Kalkıp Türkiye'ye itidal tavsiye ediyorlar. Polis yasal olmayan her harekete müdahale eder. Bu sadece Türkiye'de mi böyle? Her yerde böyle. Hukuksuz gösterileri dağıtmak için müdahale eder. Orada öyle biber gazı falan da kullanmazlar, alır götürürler. AB'de biber gazı kullanımı meşru haktır. Ama birileri her zaman yaptıkları gibi Türkiye'yi karalamaya çalışıyor. Türkiye güneştir. O güneş balçıkla sıvanmaz. Beyhude uğraşmasınlar. Aziz milletim perde arkasında olanları görüyor. Sabırla izliyor. Perdenin arkasında ağır bir şiddet var.

Her yerde biz gösteri yapabilmeliyiz, Hayır
Geçen Bülent beye geldiklerinde, adeta bir manifesto. Neymiş? Her yerde biz gösteri yapabilmeliyiz. Hayır. Bu ülkede yürütme miting alanını nereyi belirlediyse onu orada yaparsın. Eğer hukuka saygın varsa buna uymak zorundasın.

Biz 21,5 milyon oy aldık değil mi? Bize devlet nereyi gösteriyorsa biz orada miting yapıyoruz. Biz buna kuzu kuzu uyuyoruz da sen niye uymuyorsun? Senin özelliğin ne? Karıştırmak, özellikleri bu.

Camide alkol yalanı sürdü
Bu aynı zamanda azınlığın çoğunluğa tahakkümü anlamına gelir ki, biz buna müsaade etmeyiz. Camilere ayakkabıyla girmesinden, orada alkol kullanmasından, başörtülü kızlara saldırı yapılmasından kimse söz etmiyor. Sanatçılarımıza baskı uyguluyorlar, sen niye gelmiyorsun? Bu tür şeyler yaşanıyor. Sabah akşam polis şiddeti kullanılıyor. Sabah akşam işte başbakan çok sert. Başbakan böyle olmasaydı gerilimler olmasaydı. Ama bakın işte filanca filanca çok kibar, ama başbakanımız çok gerilimden yana. Şimdi burada da kendilerine göre kurnazlık yapıp, bizi birbirimize düşürme gibi bir gayretin içine düşüyorlar. İşte bu tuzağı bu örgüt bu teşkilat bozacak.

Erdoğan'dan ilginç örnekler...
Akşam gelen sanatçılardan birine onu söyledim. Sen Kanuni rolünü oynuyorsun değil mi? Dedim Kanuni çok yumuşak. Yavuz daha yumuşak dedim. Hayır dedi. Biz makinadan çıkmış bir ürün değiliz, insanız. An gelir güler yüzlerimizle müşfik yapımızla çocuklara sarılırız, an gelir orada da celalleniriz. Ne karşısında? Haksızlık karşısında. Onu söyledim. Sevgililer sevgilisinin yanında hayat sürmüş. O insanlar hazreti Ebubekir’e bakıyorsunuz bir farklı, celalli. Hazreti Ali’ye bakıyorsunuz adeta bir cengaver. Çünkü makinadan çıkmış bir ürün değil bunlar. Kimse böyle bir tuzağa yeltenmesin. Bize bunları söyleyenler önce aynaya baksınlar.

Medya yoluyla, sosyal medya yoluyla, provokasyon yoluyla toplum mühendisliği yapmaya çalışanlar kusura bakmasınlar onlar da avuçlarını yalarlar. Kimin ne hesabı varsa buyursun 8 ay sonra seçim var.

Bu sabah televizyon kanalında Bülent Ersoy’u dinledim. Seçimle giden seçimle gider dedi. Sandıkta hesabını sorun dedi. Bu tür şiddetlere yeltenmeyin dedi. Şimdi aklı selimin yolu bir. Gelenlerle oturup konuştuğumuz zaman bakıyorsunuz bu yönde bir şey söyleyemiyorlar. Vaka neyse bu. Ama ben imtiyazlıyım, seçkinim. Benim oyumla çobanın oyu bir mi? Seçim tanımam, referandum tanımam, plebisit tanımam, hukuk tanımam diyen varsa onlar da kusura bakmasın.

Taksim'de bir avuş vandal
Taksim'de bir avuş vandalı Türkiye gibi sunanlara karşı Türkiye orada değil burada demek için meydanlara çıkıyoruz.

Buradan Gezi Parkı'nda çevre için duran samimi olanlara sesleniyorum. Orada neden durduklarını da anlamıyorum. Orada başlamış bir çalışmamı var. Diyorum ki gençler artık burada durduğunuz kadar durdunuz mesajınızı verdiniz. Gezi Parkı ile ilgili mesaj alındı ve değerlendirme yapıldı.

Şu anda bir yargı kararı var. Bunu bekleyeceğiz, takip edeceğiz. Bölge İdaresi, Danıştay takip edeceğiz. Nihai karar olumluysa tekrar masaya yatırır halk oylaması yaparız. İBB halk oylaması yapar. Aşırı sendikacılardan biri çıktı bu sadece mimari değil sosyolojik dedi. Siyasetçinin işi sosyolojidir, psikolojidir bunu yapmasak buralara gelemezdik.

Burası Kışla olmayacak, şehir müzesi olacak. Yasalar el verirse bu olacak. AKM ile ilgili deprem konusunda tehlikesi var, buraya Türkiye'de bir numaralı opera binası yapalım. Taksim'e bu yakışır. Trafik tamamen alta alınıyor.