Erdoğan'dan 12. dalga yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Ergenekon soruşturması ile ilgili "bazı siyasilerin" talihsiz açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Davanın AKP ile ilişkilendirilmesini çalışıldığını söyleyen Erdoğan bu yöndeki açıklamalara cevap vermeyeceğini bildirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturması kapsamında son göz altılarla ilgili ilk kez konuşarak "Ortada son derece çirkin ağır suçlamalar var. Bırakalım yargı işlesin. Bırakalım hukuk işlesin. Bırakalım ak ile kara belli olsun. Savcı ve hakimleri tehdit ederek kimse bir yere varamaz" dedi.

Erdoğan, AKP grubunda yaptığı konuşmada, Ergenekon soruşturması kapsamında son göz altılara yönelik eleştirilere yanıt vererek "Bunları hükümetimizle ve bizimle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ben bunlara buradan cevap verecek değilim. Ben bunlara Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yasama yürütme ve yargı organlarının birbirinden bağımsız çalıştığını hatırlatmak istiyorum" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında son yaşananların ardından yapılan açıklamalarda farklılık hükümette gerginliğin yaşanmasına neden olmuş Adalet Bakanı Şahin Günay'ın açıklamalarına tepki göstererek "Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı hakkında konuşuyor muyum?" demişti.

Ergenekon soruşturması ile ilgili çok ciddi suçlamaların olduğunu kaydeden Erdoğan şunları dedi: "Bunlardan kim neden rahatsız olabilir. Ortada son derece çirkin ağır suçlamalar var. Bırakalım yargı işlesin. Bırakalım hukuk işlesin. Anayasamıza göre suç teşkil eden iddialar var. Bu iddiaları aydınlatmaya çalışan bir hukuk var. Ak ile kara ortaya çıksın. Süreci bulandırarak, savcıları hakimleri tehdit ederek kimse bir yere varamaz. Bu süreci siyasetle ilişkili göstermek, bu süreç üzerinden siyasi rant elde etme gayretine girmek sorumsuzca bir yaklaşım. Yargıya sadece yardımcı oluruz. Yargının görevini üstlenmeyiz. Adaletin hızlı biçimde tecelli etmesini sağlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Adli yargılamayı siyasetle ilişkilendirmek doğru değildir. Adaletin işlemesi için yardımdan başka bizim bu konuya müdahale etmemiz sözkonusu olamaz."

Erdoğan "teğet geçecek" de ısrarlı
Ekonomik kriz ve son işsizlik verileri üzerine değerlendirme yapan Erdoğan, küresel krizle ilgili önemli adımlar attıklarını, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek "Biz bu krizi en az zararla atlatacağız. Bu kriz bizi teğet geçecek. Birileri bu krizin ekonomiyi her yönüyle etkileyip siyasi krize dönüşmesi konusunda beklentisi var. Bu beklenti çok yanlıştır. Ekonomik krizle ilgili felaket tellallarının alacağı cevabın yakında geleceğini ifade eden Başbakan "Sürekli her şey bitmiş gibi gösterenler var. Aynı şeyi 2003'te de yaptılar. Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. İnanıyoruz ki kriz sonunda geçecek" dedi.