Sayfa yolu
Erdoğan: Yargı da yok çömlek de yok!
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Yayın Tarihi: 26.02.2011 , 19:14 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Marmaray Projesi'nin İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, hem arkeolojik eserlere hem de çalışmaları hukuka uygun gerçekleşmesini denetleyen yargıya ve eserlerin gün yüzüne çıkmasını isteyen kurullara çattı. Erdoğan, bundan sonra ne yargı ne de kurul kararı dinleyeceklerini söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Harem'de İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi temel atma töreninde yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı. Başbakan, bundan sonra icraatlarına ilişkin yargı kararlarını uygulamayacaklarını ve bunun bedelini de ödemeye hazır oldukları yönlü sözler sarf etti.
Konuşmasında Marmaray Projesi'nin gecikmesine oldukça sinirlendiği gözlenen Erdoğan, gecikmeyi kendilerine çıkartılan türlü engellere bağladı. Bu engeller arasında yargı ve çeşitli kurul kararlarını gösteren Erdoğan'ın bundan böyle ne yargı ne de kurul kararı dinlemeyeceklerini söylemesi büyük bir skandal olarak değerlendiriliyor.
Üstelik Başbakan, bundan sonraki icraatlarında hiçbir engel tanımayacaklarını ve bunun için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını söyledi.
"Yok arkeolojik şey, yok çömlek çıktı..."
Erdoğan konuşmasında, "Marmaray 29 Ekim 2013’e kalmayacaktı. 2010’e yetişebilirdi. Bize gecikmek yakışmaz, ertelemek yakışmaz. Sürekli yok arkeolojik şey, yok çömlek çıktı, yok şu çıktı, yok bu çıktı ile önümüze engeller koydular" diyerek önce kazılarda çıkan arkeolojik eserleri ve bu eserlerin çıkarılmasını isteyen kurulları suçladı.
"Bundan sonra engel mengel tanımıyoruz"
"Bunlar insandan çok daha mı önemliydi?" diye soran Erdoğan bundan böyle hiçbir engel tanımayacaklarını söyledi:
"Yok kuruluydu, yok yargısıydı bunlara takılıp kaldık. 3 sene bizi engellediler. Marmaray’ın işletmeye açıklaması değil maddi kaybı da ciddi noktada. Bundan sonra engel mengel tanımıyoruz, bedeli ne olursa olsun."
(soL-Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.