Erdoğan: 'Yabancı savaşçılar'a karşı müttefiklerimizle dayanışacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı koalisyonda Türkiye'nin imzacı olmamasına ilişkin, "Gerek yabancı savaşçılar, gerek terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalarda müffetiklerimizle dayanışmamız devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı havaalanında yaptığı açıklamada, ABD'nin başı çektiği IŞİD'e karşı koalisyonda Türkiye'nin imzacı olmamasına ilişkin "Bölgedeki terör örgütlerine karşı hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar, gerek terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalarda müffetiklerimizle dayanışmamız devam edecek" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı yapan Erdoğan, "ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin ziyaretinde ana gündem maddesi Başkan Obama’nın IŞİD planıydı. Sizin bu ziyaret ve Başkanın IŞİD konusundaki planıyla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine, "Suriye olsun Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, Pakistan’dan Afganistan’a tüm bu bölgede istihbarı noktadaki bilgi paylaşımı olsun dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye ve Irak’taki bu son gelişmelerde NATO zirvesinde gerek Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetimizi paylaşarak bu görüşmeleri yaptık. Burada atacağımız adımlar özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkan yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi mümkün değildir” dedi.

'Katar'la örtüşüyoruz'
Erdoğan, Katar ziyaretiyle ilgili olarak da "Katar’la bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilerimize gelince de ikili ilişkilerimizde Türkiye-Katar arasında son yıllarda çok ciddi olumlu gelişmeler var b artarak devam ediyor. Bölgede kaygı verici gelişmelere gelince de bunların aşılması noktasında da barış ve istikrarın korunması hususunda yine Katar'la konulara yaklaşımlarımız aynı. Katar ve diğer körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi stratejik açıdan da değerlendiriyoruz. Körfezin güvenliği ve istikrarı Türkiye’mizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor. 2022 Dünya Futbol Şampiyonası Katar’da yapılacak ve bu şampiyona öncesinde alt ve üst yapı çalışmalarında Türk firmaların orada alabilecekleri işler stadyum olsun, metro olsun, tüm bunlarda Türk müteahhitlerine olan güvenleri de bu süreçte orada girişimci ve yüklenici firma olarak Türk firmalarının önünü açacaktır" diye konuştu.