Erdoğan ve Gül arasında ‘ombudsman’ savaşı: Gül’ün adayına veto

AKP, Türkiye’nin ilk ombudsmanı adayları arasında bulunan Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanı Durmuş Yılmaz’ı son elemeye kalan üç aday arasına almadan eledi. Başbakan’ın oğlunun nikâhında şahitlik yapan Ömeroğlu ise listede yer aldı.

TBMM Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, kamu başdenetçisi aday adayı olarak üç kişilik bir liste hazırladı.

Başbakanın oğlunun nikah şahidi listede yer aldı
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlunun nikâhında şahitlik yapan ve Hrant Dink’e verilen cezaya itirazı reddetmesi ile tanınan eski Yargıtay üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun da aralarında bulunduğu listede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanlığını yürüten Durmuş Yılmaz ise aday adayı olarak gösterilmedi.

Güç savaşı ortaya çıktı
Karma Komisyon üyesi CHP’li Erdal Aksünger seçimi, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki güç savaşı burada da ortaya çıktı. Köşk’ün istediği Durmuş Yılmaz’ı seçtirmediler. Büyük bir sürpriz çıkmazsa Başbakanın istediği Mehmet Nihat Ömeroğlu’nu başdenetçi yapacaklar. Aday adayı gösterilen diğer iki isim formalite” dedi.