Erdoğan: Twitter'ı ben kapattım

İstanbul Yenikapı'daki AKP mitinginde Cemaat'i ve Gülen'i sert sözlerle eleştiren Erdoğan, Twitter yasağı için de, "Olay bana geldi, ne gerekirse yapın dedim" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Yenikapı'da düzenlediği mitinginde açıklamalarda bulundu. Cemaat'e ve Fethullah Gülen'e sert sözlerle yüklenen Erdoğan, velilerden çocuklarını Cemaat dersanelerinden almaları çağrısında bulundu.

Konuşmasında Twitter'ın yasaklanmasını savunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter yasağına karşı sözlerine ilişkin "Cumhurbaşkanımızın kanaati farklı olabilir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Yahu sen hoca mısın senarist misin?”

Bunların dershanelerine gidenler varsa yavrularımızı lütfen oralardan alın. Milli Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonlarında takviye kurslarını biz ücretsiz olarak vereceğiz. Yıllarca bunlar bizi sömürdüler ya. Sülük gibi sömürdüler. Ama sülük faziletli, sülük zararlı kanı emer. Bunlar bizim helalimizi yediler ya. Sadaka dediler yediler, zekat dediler yediler, kurbanlık koyun dediler yediler, adak dediler yediler. Ah kardeşlerim ha, benim sevgili peygamberime, kendi televizyonunda miraçtan iniyor kamyonete bindiriyor. Ve bu senaryoları da o onaylıyor biliyor musun? Yahu sen hoca mısın senarist misin? Nesin?

“Uydurma bir pasaportla kaçtın gittin”

Pensilvanya beddua seansları yapıyor. Varsınlar etsinler ya. Hiç önemli değil. Bumerang gibi onları vurur. Kötü söz sahibinindir. Bitmedi. Şimdi geçenlerde baktım bir şey daha düşmüş. Ne diyor? 'O uzun bize çok hainlik etti' diyor. Şu hale bak, ya sen ne biçim Hocaefendisin ya. Ya sen bu noktada eğer dürüstsen 99’da bu ülkeden niye kaçıp gittin? 15 yıldır kaçaksın. Uydurma bir pasaportla kaçtın gittin. İlkokul mezunu ve öbür taraftan da maalesef hak etmediği halde bir pasaportla kaçış. Şimdi soruyorum diyorlar ki inzivaya çekiliyor.

Twitter: “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

Twitter bir olay. Yargının aldığı kararlar nedeniyle TİB tarafından erişime kapatıldı. Yargının aldığı kararlar nedir? Bir hanım kardeşimizle ilgili Twitter’da alçakça tweetler atılıyor. Son derece edepsizce ve hayasızca tweetler atılıyor. Onun dışında sahte hesaplar üzerinden bazı şahısların kişilik haklarına saldırılarda bulunuluyor. Özel hayatın korunması diye bir olay var. Bu şahıslar mahkemeye başvuruyor. Bu hakaretlerin, içeriklerin kaldırılmasını istiyor. Mahkeme bunların kaldırılması hakkında hüküm veriyor. Bu hükmü TİB’e bildiriyor.

TİB, Twitter’a diyor ki böyle mahkeme kararı var, bu içeriği kaldır diyor. Medya bunu iyi dinle. Günlerdir affedersin köşelerinizde televizyonlarda yalan yanlış yorumlar yapıyorsunuz. Ama Twitter bunu umursamıyor. Ve olay bana geliyor. Ben de diyorum ki, ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ne gerekirse yapın’.

Şunu tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Twitter, ABD’nin anayasasına uyuyor. Almanya’nın Rusya’nın Çin’in kurallarına uyuyor. Ama mesele Ukrayna olunca, Mısır olunca, Türkiye olunca diğer devletler olunca Twitter çıkıyor özgürlükten bahsediyor. Belli ülkelerde Twitter işbirliği yapıyor. Hiç kusura bakmasın, biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Twitter da Facebook da YouTube da TC Anayasası’na saygı göstermek zorundadır.

"Evimde bile rahat konuşamıyorum

Cumhurbaşkanımızın kanaati farklı olabilir. Beni dinleyecek, bakanları dinleyecek. Yahu bırakın tüm insanları dinleyecek… Beni dinleyemezsin, yok böyle bir şey. Ben artık evimde bile rahat rahat konuşamıyorsam, telefonla konuşamıyorsam, ailemle konuşamıyorsam, bu montaj, dublaj, uydurma şeylere itibar etmek suretiyle bu ülke de başbakanını yargılayamaz.

“Öyle tweet mweet anlamam ben bu işlerden”

Öyle tweet mweet anlamam ben bu işlerden. Evet, Twitter dürüst davranacaksa her türlü desteği veririz. Youtube her türlü desteği veririz. Facebook ahlaksızlıklarından vazgeçerse destek alır. Ama aileleri bozacaksa karşısında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini bulur. Bunlarda neler var neler.