Erdoğan: Tereciye tere satmayın

Başbakan Erdoğan, dün CHP’yi “dini siyasete alet etmek”le suçlamasının ardından, bugün de “Tereciye tere satmayın” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin "Tüm Türkiye Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında" yaptığı konuşmada, CHP'nin Kuran kursu açılımına dönük eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Tereciye tere satmanın ne anlamı var" dedi.

"Ufukta sandık göründü siyasi partilere bu aralar bir haller oldu. Birdenbire Türkiye'yi hatırladılar, halkı hatırlamaya başladılar" diyen Erdoğan, CHP'nin geçmişte gerilim ürettiği başlıkların şimdi siyasetinin ana başlığı haline geldiğini söyledi. CHP'yi samimiyetsizlikle suçlayan Erdoğan, "Bizler diyoruz ki istismar politikalarıyla değil, samimi politikalarla halkımızın karşısına çıkmadığınız müddetçe halkımız sizi asla hiçbir zaman tek başına iktidar yapmayacaktır, bunu böyle bilin" dedi.

CHP'nin Kuran kursu politikasına da değinen Erdoğan, "Tereciye tere satmanın ne anlamı var. Dürüst olalım, samimi olalım. Bu işin erbabı orası. Efendim 'bir odayı biz bu işe ayardık, müftülüğe müracaat edeceğiz oraya hoca tayin edecek.' Müftünün işi gücü yok elinde bu kadar kadro var, bir de oraya hoca mı tayin edecek? Şu anda devlet olarak Diyanet İşleri Başkanlığı bunun gereğini yapıyor. Sadece oy endişesiyle biraz da buradan oy alırım diye kalkıp da bu tür oyunların içine girilmesinin kimseye kazandıracağı bir şey yok" dedi.

Erdoğan, CHP'yi halkın talebinin önüne geçmekle suçlayarak "Bakıyorsunuz Kocaeli'nde bir caminin yapılmasına izin verilmeyecek kadar ileri gidiyorlar. Bu CHP zihniyeti İstanbul'un en önemli olan yerlerinden birinde ihtiyacı olan bir yerde camiyi imar planlarından çıkaracak kadar ileri giden bir anlayışın temsilcisi" dedi.

'AKP İslamcı partidir diyenler var'
CHP'nin açılımlarından sonra yapılan "Sahicisi varken taklidine ne lüzum var" yorumlarını anımsatan Erdoğan, "Biz olayı böyle de değerlendirmiyoruz ama AKP'yi farklı yere oturmak isteyenler, 'AKP İslamcı partidir' diyenler var. Lütfen ne dinimiz İslam'a ne de AKP'ye kimse saygısızlık yapmasın, alavere dalavere yapmasın. Bir defa 'AKP İslamcı bir partidir' ifadesi temelinden yanlıştır. AKP demokratik laik sosyal bir hukuk devleti içinde kurulmuş muhafazakar bir kimliğe sahip bir partidir" diye konuştu.