Erdoğan: Tasarruf edin krizi aşın

Seçim turunda bugünkü durağı Hendek’te halka seslenen Başbakan Erdoğan, “Biraz tasarruf yapacağız ve krizi aşacağız” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim mitingleri kapsamında bugün Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mitingte konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin batmayacağını, biraz tasarrufla krizi aşacağını söyledi.

Dünyadaki krizi AKP'ye fatura etme gayretlerinin ayıp ve çirkin olduğunu söyleyen Erdoğan, "'Efendim Türkiye battı batıyor'. Türkiye batmaz, batmayacak. Kimse buradan kendisine bir şeyler çıkarmaya çalışmasın. Amerika'da bankalar battı, Avrupa'da bankalar ucuza el değiştiriyor. Ama Türkiye'de hamdolsun batan bir tek banka yok şu anda. Hepsi de çalışıyor. Sıkıntılar var, ama 90'lı yıllardaki krizlerde olduğu gibi, 2000, 2001 krizlerinde olduğu gibi eğer şimdi de bir şeyler bekleyenler varsa boşuna bekliyorlar, kusura bakmasınlar. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirmeyeceğiz dedik ve aynı şekilde devam ediyoruz. Bu sene sıkıntılı bir yıl ama aşacağız, hiç endişeniz olmasın. Biraz tasarruf yapacağız ve aşacağız" dedi.

Türkiye'nin sınırları neresi?
Başbakan Erdoğan, Sakarya'nın karmaşık nüfus yapısına dikkat çekerken, "Sakarya, Türkiye'nin tüm renklerini huzur barış, kardeşlik içinde kaynaştırmış bir şehir. Sakarya'ya gelince Anadolu'yu, Trakya'yı teneffüs ediyorum. Sakarya'ya gelince Kırcaali'yi, Gümülcine'yi, Üsküp'ü, Prizren'i Saraybosna'yı, Bakü'yü, Tiflis'i, Grozni'yi teneffüs ediyorum" diye konuştu.