Erdoğan Rize'de konuştu: Kobanê'yle Türkiye'nin ne alakası var

Rize'de imam hatip lisesi açılışında konuşan Erdoğan, Kobanê bahane edilerek Türkiye'nin istikrarına saldırıldığını iddia etti.

Rize'de babasının adını taşıya imam hatip lisesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobanê'nin Türkiye'de istikrarı bozmak için bahane edildiğini iddia etti ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan "Kobanê ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobanê ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var?" diye konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Şimdi de 'Kobanê' diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobanê ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobanê ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobanê'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de sığınmak istedi de içeri mi almadık? 200 bin Kobanê'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran Türkiye'nin şu anda bir devleti var. Daha ne istiyorsunuz? Ama Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin... Öbür taraftan kalkacak bir tanesi diyecek ki 'Sadece Kobanê için bir tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok, bunların tek derdi var karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler."