Erdoğan: 'Rahat dur gaz sıkmasınlar'

Başbakan Erdoğan, Samsun'daki 'Milli İradeye Saygı' mitinginde konuştu. Erdoğan, "Biber gazı sıkmak polisin en doğal hakkıdır. Rahat dur biber gazı sıkmasın" dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

Karadeniz doldu ama taşkınlık yapmadı.İşte Samsun'un Cumhuriyet meydanı tıklık tıklım dolu. Size sesleneceğim bakalım ne diyeceksiniz. Taksim duyar mı, dünya duyar mı, Ankara duyar mı. Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, sandığa çıkıyor muyuz Samsun. Hep birlikte Türkiye miyiz Samsun.Sizin sesiniz onların oyununu bozuyor.

"Tek besmelemiz oyunu bozar"
İşte şimdi Samsun ben buradayım diyor. Sevgili kardeşlerim, ben Ankara mitinginde bir şey dedim. Siz itidalle, sabırla direndiniz dedim. Onlar yaksınlar, yıksınlar, yağmalasınlar bizim tek bir la havlemiz yeter. Onlar milyonlarca tweet atsınlar bizim bir tek besmelemiz oyunu bozar. Onlar camilerimize ayakkabıyla girsinler, içki içsinler bu milletin Ya Allah demesi onların bütün oyununu bozar.

Bu milletin sabrı her şeye galip geldi.Bu olaylar başladığı günden itibaren sözümona aydınlar, sanatçılar, yazarlar ne dediler ağaç dediler, Gezi Parkı dediler bunu söylediler. SÜrekli bunlardan bahsettiler. Yakılan polis otolarından bahsetmediler. Kamu kurumlarına yapılan saldırılardan bahsetmediler. Utanmadan sıkılmadan hala bunları Gezi Parkı'na sahip olamktan bahsediyorlar. Derdi ağaç olanlar ağaçları devirirler miydi. Siz bunu neye karşı yapıyorsunuz Tayyip Erdoğan'a karşı. Bu iktidar 2 milyar 800 milyon fidan dikmiş.Siz nerede bir dikili ağacınız var onu söyleyin bakalım.

"CHP zihniyeti çöptür"
CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, bereketsizliktir. CHP zihniyetinin olduğu dönemi yaşlılar bilir. Onlar iktidardayken yağ kuyruğu, şeker kuyruğu vardır. Gençler bilmez tabi onlar AK Parti dönemindeki bolluğu gördüler. Ben o samimi gençlere de seslendim.Bana istediğiniz söyleyin dedim. İnanır mısınız söyleyemediler.

Çıkmış bu sabah CHP'liler özgürlük diyor sizin olduğunuz yerde özgürlük olur mu. 26 maddelik anayasaya paketiyle özgürlük mücadelesiyle alnımızın akıyla çıktık.

Şimdi millet olarak bir şey daha başaracağız.Elinde molotof olan teröristi bunlar sempatik gösterdi. Bunlar Zahide Nine'nin kahramanca haykırışını hiç dile getirmediler. Yakıp yıkanları afacan çocuk gibi gösterdiler. Sürekli yalan söylediler. Hukuku ayaklar altına aldılar.

"Bikinili çılgınlar çıkardılar"
Şimdi Taksim meydanına bikinili çılgınlar çıkardılar. Bu toplum bu mu ya. Bu toplumun değerleriyle oynamak için bunu yapıyorlar. İşte ben genç kızlarımıza diyorum ki sizin için örnekler Zahide ninelerdir. Bu duruşta birlik var. Bunların ne kadar ilkesiz olduğunu bir tanesi çıktı müftünün karısıyım diye ortaya çıkıyor terbiyesiz. Bu oyunlara dikkat edin. Bir kadına yakışmayacak hakaretler.Şişli Belediyesi'nde değişik görevlerde çalıştığını öğrendim. Nasıl çapsız olduklarını, polise bizzat küfreden milletvekillerini de gördüm.

"Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor"
Samsun'dan soruyorum bu gösterilerden kim kazandı. Sandık olarak söylemiyorum Türkiye'nin rakipleri kazandı. Türkiye'nin ekonomisi, turizmi kaybetti. Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Her şey aynı. Türkiye'de başaramadıklarını orada yapıyorlar.

Kimin nesine karışıyoruz. Soruyorum var mı. Giyimine, içtiğine karışılan var mı. Karışılan varsa başörtülü kardeşlerimize vardır. Tahammül edemiyorlar. Sen ne giyorsan giy.

Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye yola çıktılar faiz lobisine neferlik yaptılar. Yoksa Gazi Mustafa Kemal'de faiz lobisinin neferimiydi.

"Polisi böyle göstermek ihanettir"
Polis şöyle kötü böyle kötü diyorlar ne yapacaktı polis. Tabi ki polis görevini yaptı. Çok üzerilerine gittiler. Hataları, yanlışları olabilir ama dünyaya polisimiz böyle göstermek ihanettir. Sana bir şey olsa gideceğin yer polistir, karakoldur. Polisimiz olmadan mı devlet yöneteceğiz?

Gittiler dünyaya şikayet ettiler bizi. Hala genel başkan olamadı. Hala genel müdür olamadı. Esed'le nasıl işbirliği yaptılarsa şimdi gitti Avrupa'ya şikayet ediyor. Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit oldu bu tezgahta kim çıktı CHP çıktı. Genel müdürün sesini duydunuz mu hayır. Dünya 53 şehidimizle ilgili açıklama yaptı mı. Hiçbirinin sesini duymadık. Kimin kimle işbirliği yaptığı ortada.

"Önce Reyhanlı ardından bu olaylardan sonra çözüm süreci"
Durmayacağız, duraklamayacağız. Şimdi duran adam icad etmişler. Biz durmayacağız. Durmak yok yola devam.

Önce Reyhanlı ardından bu olaylardan sonra çözüm sürecini balatalamak istediler. Ne yapıyorsak hukuk içinde yapıyoruz. Allah'ın izniyle şehitlerimizin emanetini çok daha yükseğe taşıyacağız.Akil İnsanlar Heyeti bazı şehirlerde gösteriler yaptılar. Kimdi onlar ulusalcılardı. Onlar Ankara'da bayrak yakılmasına göz yumdular. Başka kim karşı çıktı CHP. Şu son Gezi Parkı olaylarında her tür paçavraya göz yumdular. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir.

"Gaz sıkmak en doğal hakkı"
Benim vatandaşım camiye ayakkabıyla girenlerden rahatsız olmaz mı, polisimize saldıranlardan rahatsız olmaz mı, daha da ileri gittiler silah çektiler. Ama polisim ateş etmedi biber gazı sıktı o onun en doğal hakkıdır. Sen rahat durdun da polisim sana biber gazı mı sıktı. Sen taş atıyorken ne diyecek sana buyur gel mi. Onun görevi o. Önce su sıkacak sonra gaz. Batı'nın polisleri ne yapıyor görmediniz mi. Onların polisi neler yapıyor vatandaşlara. Biz insanın kıymetini iyi biliriz. Gelsin gösterisini burada yapsın.

Gelipte benim evime, kamu binalarına saldıracaksa orada da güvenlik güçlerimiz karşısında bulur.

Samsunlu kardeşlerime, partimize, sandığa, demokrasiye sahip çıktığınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz.