Erdoğan 'örgüt içi infazları' sıralarken uydurdu: Mazlum Doğan'ı da örgüt öldürmüş!

Başbakan Erdoğan, Paris'te Kürt siyasetçilerin öldürülmesi hakkında konuşurken, PKK'nin "örgüt içi infazları"ndan bahsetti. Ancak Erdoğan'ın "örgüt içi infaz" olarak saydığı Mazlum Doğan, Diyarbakır Cezaevi'ndeki koşulları protesto etmek için intihar etmişti!

Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin faili meşhul cinayete kurban gitmesinin ardından AKP'liler tarafından başlatılan "örgüt içi infaz" tartışmaları tuhaf tarih yanlışlarını da beraberinde getirdi.

Bugün Paris'teki katliam hakkında konuşurken yine "örgüt içi infazlar"a değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nin öldürdüğünü iddia ettiği isimler arasında Mazlum Doğan'ı da saydı.

Ancak Erdoğan'ın söylediğinin aksine, Kürt ulusal hareketinin en fazla tanınan isimlerinden olan Mazlum Doğan, 1978 yılında PKK'nin kurucuları arasında yer almıştı. 12 Eylül darbesinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan 1955 Dersim Karakoçan doğumlu Doğan, Diyarbakır Cezaevi'ndeki insalık dışı koşulları protesto etmek için bir Newroz günü, 21 Mart 1982'de hücresinde kendisini asarak intihar etmişti. Doğan'ın kendisini yakarak yaşamına son verdiği iddiası da dilden dile yayılan bir efsane haline gelmişti.

(soL - Haber Merkezi)