Erdoğan ODTÜ'lüleri hedef aldı: Solcu, ateist, terörist

1071 Malazgirt Bulvarı'nın yapımı sırasındaki doğa katliamını protesto eden ODTÜ'lüleri hedef alan Başbakan Erdoğan "Pazartesi günü Ankara’da bir bulvar açtık. Kimlere rağmen o solculara rağmen. O ateistlere rağmen. Bunlar terörist" dedi.

Balıkesir'de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'lüleri hedef alarak "Pazartesi günü Ankara’da bir bulvar açtık. Kimlere rağmen o solculara rağmen. O ateistlere rağmen. Bunlar terörist. Ama CHP bunlara bizim gençler diyor. Bizim sevgili gençlerimizin elinde Molotof kokteyli olmaz. Bilgisayarı, kalemi olur. Bulvarın adı ne 1071 Malazgirt. Bunlardan bir tanesi üzerine Bizans kıyafeti giymiş Alpaslan Bizans’a karşı savaşıyor ya kendini Bizans’ın yerine koyuyor. Yazıklar olsun" dedi.

Manidar açıklama: Menderes'i de sıfırlamak istediler
Kendisi hakkında çıkan yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

3 temmuz 1960 tarihli bir gazetenin haberi. İsmini vermiyorum. Bu da benim hassasiyetim. Vermiyorum, vermeyeceğim. 27 Mayıs’ta darbe yapmışlar Menderes’i hapse atmışlar bu haberi yapıyorlar. Şöyle yazıyor: Menderes’in kasası yolsuzluk evrakı ve vesikalarla dolu diyor. Aynen bugünkü gibi. Haberin içinde merhum Başbakan ile ilgili son derece alçakça edepsizce iftiralar var. Darbe yapmışlar yetmemiş Menderes ve arkadaşlarını hapsi atmışlar yetmemiş, bu haberlerle Menderes’in itibarını sıfırlamak istiyorlar. Sonuç, Menderes silinmez bir demokrasi kahramanı.