Erdoğan: Niğde'deki terör saldırısı

Başbakan Erdoğan, Sakarya'da partisinin mitinginde yaptığı konuşmada, Niğde'de 1 asker ile bir polisin hayatını kabettiği, aracı gasp edilen sürücünün de yaşamını yitirdiği saldırı için 'terör eylemi' dedi. Beşir Atalay ise herhangi bir kanıt göstermeden Suriye'yi suçladı.

Başbakan Erdoğan, Sakarya'da partisinin mitinginde sözlerine Niğde'den gelen haberle başladı. Niğde'de 1 asker ile bir polisin hayatını kaybettiği, aracı gasp edilen sürücünün de yaşamını yitirdiği saldırı için 'terör eylemi' diyen Başbakan Erdoğan, ''Üç saldırgandan ikisi sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde aranıyor'' dedi.

Başbakan, Sakarya'da şunları söyledi:

"Niğde’den acı bir haber aldım. Jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. İki askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. (İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir asker ile polisin iehit olduğu, aracı gasp edilen sürücünün de yaşamını yitirdiği açıklandı.) Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı mesajı iletiyorum. Üç saldırgan da, iki sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler.
Bu olayı tabi size burada anlatmak ağır ama, başbakanın böyle bir şeyden haberi yok mu denmemesi için, bunu her zaman, yüreğimizin nerede çarptığını hatırlatmak için anlatmak istedim."

Atalay Suriye'yi suçladı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu ilk belirlemelere 2 asker ve 1 polisin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Atalay, “Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler…” ifadelerini kullandı.