Erdoğan müşteki, Gezi direnişçileri sanık oldu

Mersin Tarsus’ta yapılan Gezi eylemierine katılan 37 kişi hakkında “gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” gerekçesiyle dava açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetiyle açılan davada “Çapulcular burada Tayyip nerede” sloganı hakaret kapsamında gösterildi. Davanın ilk duruşması 30 Eylül'de yapılacak.

(soL - Haber Merkezi) Mersin Tartus’ta yapılan Haziran Direnişi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 37 kişi hakkında dava açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “müşteki” sıfatıyla yer aldığı iddianamede, “Çapulcular burada Tayyip nerede”, “Tayyip Amerika’ya Fethullah yanına” sloganları hakaret olarak sayıldı.

Tarsus Cumhuriyet Başavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 37 kişi hakkında “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet” suçlaması yöneltildi. 8’i Komünist Parti üyesi 37 sanığın, 1 Haziran’dan 30 Haziran’a dek Tarsus'ta yapılmış tüm Gezi eylemlerinden sorumlu tutulması dikkat çekti.

Skeçteki replikler de iddianamede
İddianamede yer alan ilginç suçlamalardan biri ise eylemde atılan sloganların “hakaret” gerekçesi olarak gösterilmesi ve eylem alanında oynanan skeçteki repliklerin “suç delili” olarak gösterilmesi oldu. Savcılığa gore, “Otur otur oturmayan Tayyip’tir”, “IMF uşağı Tayyip Erdoğan” sloganları hakaret gerekçesi olarak belirtilirken bahsi geçen skeçteki “Tayyipgiller biraz daha tehlikeli bir gruptur, bu gruptan kurtulmanın yolları birleşmek, sokağa çıkmak, örgütlenmek ve biber gazına bağışıklık kazanmaktır” ifadeleri de aynı suç kapsamında gösterildi.

Davanın ilk duruşması Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 30 Eylül tarihinde görülecek.