Erdoğan: Kurumlar birbirine düşürülüyor

Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile yaptığı görüşmenin ardından grup toplantısında yaptığı konuşmada "Eğer iddialar gerçek dışıysa, kurumlar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyorsa bu vahimdir" dedi. Erdoğan konuşmasında kurumlararası güvenin yıpratılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Taraf gazetesinde yayımlanan 'İrtica ile Mücadele Planı'yla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. AKP'nin demokrasiye gönül verdiğini "Demokrasilerde hükümetleri millet kurar ve millet görevden alır" ifadesini kullanan Erdoğan "Milletin iradesiyle ve tercihiyle oluşmuş TBMM'nin üzerinde hiçbir güç, hiçbir irade yoktur ve olamaz. Millet iradesini zayıflatmaya ve yok saymaya niyetlenmiş her türlü girişim karşısında yine bizzat milletin iradesini bulacaktır" dedi.

AKP ile ortaya çıkan iddialar için "Bu ülkeye tekrar bir bedel ödetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur ve olamaz" diyen Erdoğan olayla ilgili "Önceki hafta bir gazete partimize yönelik bazı gizli planların yapıldığını iddia etti. Eğer bu iddialar gerçek dışıysa, devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek, devletin kurumlarını yıpratmak ve bir tahrik ortamı oluşturmak gibi niyetler taşıyorsa, evet bu vahimdir. Eğer iddialar doğruysa mesele daha vahimdir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın haberin çıktığı ilk andan itibaren sorumlu ve duyarlı bir tavır sergilediğini belirten Erdoğan "Tartışmaya konu olan belgenin sahte veya gerçek olduğunun askeri yargı tarafından en kısa zamanda ortaya çıkarılması için soruşturma talimatı verilmiş, dün yapılan açıklamada konunun takipçisi olunacağı ifade edilmiştir. 'Belgenin doğruluğu ispat edilirse, sorumluların yasalar çerçevesinde cezalandırılacağına ilişkin güvencemiz tamdır' şeklindeki açıklama kamuoyunca olumlu bir şekilde algılanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek kurumlarımızı birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içerisine girilmemesi konusunda uyarıda bulunan Erdoğan "Tüm kurumlarımız, hukuka, anayasal sisteme ve demokratik yapıya bağlıdır. Kurumlar arasında güven bunalımı oluşturmaya yönelik gayretler sadece taraflara değil tüm Türkiye'ye zarar verecektir" dedi.