Erdoğan insanlığı görmüyor, sidik kokusu alıyor: Artık sabrın sonuna geldik, son defa uyarıyorum

Başbakan Erdoğan partisinin toplantısında yaptığı açıklamada yine Gezi Parkı eylemlerini hedef aldı. Gezi Parkı'nda insanların dayanışmasını, mücadelesini ve hükümet istifa seslerini görmeyen ve duymayan Erdoğan, "Gezi Parkı sidik kokuyor" dedi. Erdoğan halka tehdit savurmaya devam etti.

Başbakan Erdoğan, partisinin belediye başkanları ile yaptığı toplantıda konuştu. Erdoğan, bindirilmiş kıtaları ile yapacağı mitingi "gerçek Türkiye fotoğrafı" olarak tanımlarken, milyonların eylemine yine "marjinallerin işi" demeye kalktı.

"Artık sabrın sonuna geldik, son bir defa uyarıyorum" diyen Erdoğan, halkı yine tehdit etti.

3 yurttaşın katledildiği, binlerce insanın yaralandığı saldırılara rağmen polisleri aklamaya devam eden Erdoğan, "Yargıdan da üzerine düşeni yapmasını bekliyorum, bu mesajın nereye gittiği bellidir" diyerek adeta mahkemelere mesaj yolladı.

İstanbul'da onbinlerce yurttaş kafasında kasklar, yüzlerinde maskler, ellerinde gaz solüsyonları ileri yürürken, İstanbul'un her yeri gaz bombaları ile dolarken, Erdoğan "eskiden insanlar egzoz dumanlarından etkileniyordu" diyerek güldürdü.

Bir yandan plebisit yapılacak diyen Erdoğan, diğer yandan Topçu Kışlası'nın şehir müzesi olacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

“Yapacağımız mitingle gerçek bir Türkiye fotoğrafı sunacağız”
İbretlik bir şekilde sessiz yığınlar itidal içinde gelişmeleri takip ediyor. Bu gösteriler yoluyla Türkiye’de nasıl bir oyun oynanmak istendiğini milletimizle paylaşacağız.

Ardından Sincan’da sonra İstanbul’da bir miting yapacağız.

Bu mitingler bir kitlenin karşısına başka bir kitlenin çıkarılmasını hedeflemiyor. Böyle olsa aynı mahalde yaparız. Bu mitingler sessiz yığınların sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Bir kısım medya ve yabancı basın ahlaksız bir girişimin içindeler. Sanki tüm Türkiye yanıyor. Belli yerlerde bu yapıldı. Şimdi şu otelden çıktığınızda alt geçitteki seramiklerin nasıl kırıldığını görürsünüz.

Yapacağımız mitingle gerçek bir Türkiye fotoğrafı sunacağız.

“AB’nin kararını tanımıyorum”
AB parlamentosunda birileri çıkmış bir şeyler söylemiş. AB parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı tanımıyorum.

Bu kararı alanlar Yunanistan’a baksın. Halkla polis karşı karşıya geldiğinde AB onlara para vermekten başka ne yaptı?

Yüz milyar avroyu aşkın para verdi. Onlar işsizlik için yaptı, açız diye eylem yaptı. İngiltere’de G8 ile ilgili yapılan eylemlerde 30 kişi gözaltına alındı yerlerde sürüklendi.

Senin haddine mi hakkımda karar almak.

Yine marjinaller yalanı
Sen biliyor musun buradaki olaylar nedir. Biz bu ülkede hakikaten çevreci olan arkadaşlara, dün akşam onlarla görüştüm. Kendileriyle bunları dertleşirken açık açık söyledik, siz bu illegal örgütlerle aranıza perde çekmek zorundasınız.

Aynı olay mevkiindesiniz. Burada benim polisimi eleştiremezsiniz, kurunun yanında yaş da yanar. AKM adeta işgal altındaydı, ne tür paçavralar vardı.

24 saat içinde bu paçavralar indirilecek dedim bakanıma. Samimi dürüst olanların başımız üstünde yeri var dedik.

Sorun Gezi Parkı olayı ise kusura bakmasın bazılarının otelin üst katlarından Gezi Parkı’nı seyretmeye ihtiyacı olabilir, benim yok. Benim gençliğim orada geçti.

İstanbul’u gaza boğan Erdoğan egzozdan şikayet ederse…
Çevre sadece yeşil değildir, yeşil sadece bir başlıktır. Bunun yanında tarih vardır, gürültü kirliliği vardır.

Taksim’de egzoz kokusu vardı bu gazların kokusunu mu teneffüs edelim. Maske dağıtıyorlardı insanlar etkilenmesin diye, bu kardeşiniz temizledi.

“Gezi Parkı sidik kokuyor”
Gezi Parkı pislikten geçilmiyor, sidik kokusundan geçilmiyor, büyük abdestlerini orada yapıyorlar. Samimi olanlar anlaştıkları yerde yapıyor.

Biber gazı en tabi hakkımız

AKM temizlendi, anıt temizlendi. Şimdi diyorlar ki biber gazı biber gazı biber gazı.

Gerek AB, gerek ileri demokrasilerde biber gazı kullanılır. Bu suydu, boyalı suydu, biber gazını yeri geldiğinde güvenlik güçleri kullanır. Bu en tabi haktır.

Birçok şeyleri söylüyorlar, bizim 600’ü aşkın polisimiz yaralandı, bir polisimiz şehit oldu. Yatıyor kalkıyorlar polis diyorlar.

Bu illegal örgütlerin sorgulanmasını niye gündeme getirmiyorsunuz?

Erdoğan’dan yargıya açık talimat
Açıklama yapıyorlar gözaltına alınanlar bırakılsın diye, emriniz olur.

Yargıdan da üzerine düşeni yapmasını bekliyorum, bu mesajın nereye gittiği bellidir.

Şu anda 100 trilyonu aşkın zarar var.

Saldırı tehdidi

Çevreci kardeşlerime sesleniyorum. Siz oradan çekilin bizi o uçlarla karşı karşıya bırakın ve Gezi Parkı’nı temizleyelim. Oranın sahibi tüm İstanbuldur.

“Plebisit yapalım”
Topçu Kışlası konusunda bu kadar ısrarcıysanız bir plebisit yapalım. Kendi halkına sunar, Beyoğlu ve İstanbul için bunu yapabilir. Sandıklarını kurar. Bu YSK’nın işi değil. Bir kısmı buna sevindi, bir kısmı sıcak bakmadı. Ya buna evet diyeceksiniz, ya da uygulamaya.

Nefes alacak yerimiz yok diyorlar. Burada ağaçlar kesilmiyor. Toplam ağaç sayısı 600’e yakın 80 tanesi kesilmiyor sökülüyor.

Daha önce egzozdan geçilmiyordu, şimdi ne araç olacak ne egzoz kokusu.

AKM yıkılacak, Topçu Kışlası müze olacak
Topçu Kışlası İstanbul Şehir müzesi olacak. Herkes bu güzel projenin önünde resim çektirecek. Bunu adeta şu an görüyor gibiyim. Bundan İstanbul kazanacak. Mesele AKM ile ilgili açıklamamı yaptım burası depreme dayanıklı değil. Güçlendirelim dediler, ben karşı çıktım arkadaşımız karşı çıktı. Talimat verdik, durduruldu. Burayı yıkalım arkadaki boşluk dahil bir proje yarışması yapalım ve buraya dev bir opera binası yapalım. Bu binayla da bir ilki yapacağız. Bizim bir opera binamız yok.

Bu iktidarımızın bir damgası olacaktır.

"O zaman plebisit yaparız, neticede ne çıkarsa o"
O zaman plebisit yaparız, neticede ne çıkarsa o. Bununla ilgili gerekli talimatı vereceğiz. Yürüyen bir mahkeme var. Üzüntüm şudur, idari mahkeme bunu Gezi Parkı olaylarının patlak verdiği gün açıklaması manidardır.

Ortada proje yokken bu kararı alıyorsunuz. Faiz lobisi 76 milyona dayatmalarda bulunuyor. Geçen yılın ilk 13'ünün 11'i finans kuruluşu. 642 milyar devletin cebine girdiği için rahatsız oldular. Onu da istiyorlar.

Şehirlerde terör estirilmesine müsade etmeyeceğiz. Kimin hesabı varsa 7 ay sonra yerel seçimler var.

Artık sabrın sonuna geldik, son bir defa uyarıyorum. Daha fazla bekleyemeyiz, Gezi Parkı işgal güçlerinin değildir.