Erdoğan: Ignatius'a bir çakacaktım

Başbakan Erdoğan Diyarbakır dönüşünde gazetecilere Davos moderatörüne bir an vurmak istediğini anlattı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan Diyarbakır dönüşünde gazetecilerle konuştu. CHP lideri Deniz Baykal'ın televizyon ekranlarında düello çağrısından, Ergenekon'a kadar bir dizi konuda konuşan Erdoğan, Davos'ta moderatör Washington Post Gazetesi yazarı David Ignatius'a bir an vurmak istediğini söyledi.

Ergenekon'un bedeli gelecekte olacak
Ergenekon operasyonunun hız kestiğine yönelik soruları yanıtlayan Erdoğan, Diyarbakır halkının Ergenekon açılımından çok mutlu olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Yani bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Ama takdir edersiniz ki biz yasamanın içinde varız, yürütmede varız. Ama yargıda biz yokuz. Yargıya müdahale gücümüz de yok. Yargıdan beklenen bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz. Şimdi biz ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Bu işin yavaşlaması diye bir şey olmaz" dedi.

Obama ile "eşbaşkanlık"
"Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıyım" sözleriyle hatırlanan Erdoğan, Obama ile müşterek çalışmak istediğini söyledi. Erdoğan "Biz de kendilerine 'Bölgede müşterek çalışmada Türkiye diğer ülkelere göre daha isabetli bir seçim olacaktır' diye söylemiş olduk. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti özelliği Ortadoğu'da başka hiçbir ülkede yok. Bunun yanında halkının yüzde 99'u Müslüman bir ülkeyiz" dedi.

Ahmet Kaya cenazesi ile TRT Şeş'i güçlendirecek
Başbakan Erdoğan TRT Şeş'i güçlendirme planını da gazetecilerle paylaştı. Almanya'da yaşayan ve daha önce TRT Şeş'i çıkmayı reddeden Şivan Perwer'i ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Şivan'ı ikna talimatı verdiğini anlattı. Erdoğan, "Ahmet Kaya'nın eşiyle de görüş dedim. İsterlerse Ahmet Kaya'nın kabrini buraya aldıralım. İlk şeyde kesin demiyorum ama olumlu bir yaklaşım var" dedi. TRT Şeş'i güçlendirmek gerektiğini kaydeden Erdoğan kanalın içeriğinin çeşitlendirilmesi durumunda Kuzey Irak'ta da dikkat çekebileceklerini anlattı.

'Kadir Bey'i götür yargıya'
Baykal'ın yolsuzluk iddialarına değinen Erdoğan "Hadi Şaban Bey'le Dengir Bey'in dokunulmazlığı var. Kadir Bey'in dokunulmazlığı da yok. Hadi Kadir Bey'i götür yargıya. Yani yargıya götürmüyorsun, suç duyurusunda bulunamıyorsun, demek elinde tutarlı bir şeyin yok. Ama ikide bir bunları konuşuyorsun. İnsanı hakikaten üzen bu" dedi.

Erdoğan İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma izni vermemesi konusuna değinmedi.

Moderatöre vurmayı düşünmüş
Gazetecilerin "Davos'ta moderatör omzunuza dokunduğunda vurmayı düşündünüz mü?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, "öyle bir şey geçti içimden. Gittim geldim yani. Omzuma elini attığı anda orada denge değişti. Çünkü, böyle bir edepsizlik, böyle bir terbiyesizlik olmaz. Moderatör, Başbakan'ın omzuna el atacak" dedi.

Davos'u istismar etmediklerini iddia eden Erdoğan, "dikkat ederseniz ben Davos'u hiç kullanmıyorum, konuşmuyorum. Çünkü bunun bir istismar vesilesi olmasını istemiyorum. Ancak millet her şeyi kavramış" dedi.