Erdoğan halka savaş ilan etti!

Afrika gezisinin dönüşünde Atatürk Havalimanı'ndan AKP'lilere bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan, "faiz lobisi" ile "dış güçler"i kendisine yönelen protestolardan sorumlu tutarken, kalabalık "İstanbul burada çapulcular nerede", "Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim" sloganları attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden yurda döndü. Erdoğan, konuşmasında Gezi Parkı direnişi ile başlayan eylemlere kin kustu, "faiz lobisi" ve "dış güçler"i suçlardı, halkı "tencere tava çalanlar ve çalmayanlar" olarak ikiye böldü. Erdoğan'ı karşılayan kalabalık, "İstanbul burada çapulcular nerede", "Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim" gibi sloganlar attı.

Bol bol dörtlükler okuduğu konuşmasında Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda kendisini bekleyen kalabalığa seslenerek “İstanbulluları, Türkiye Cumhuriyeti’nin her semtinde, her ilinde, her köyünde nefes alan herkesi ve ağırbaşlı gençlerimizi selamlıyorum” dedi.

Özellikle kendisini bekleyen “aklıselim ve ağırbaşlı” gençleri canı gönülden selamladığını belirten Erdoğan, “Sizlere Fas’taki, Cezayir’deki ve Tunus’daki kardeşlerimizden selam getirdim. Rabbim birliğimizi, dayanışmamızı daim etsin inşallah” dedi.

“Oradaki kardeşlerim hepsi geçer, biz size inanıyoruz dediler” şeklinde konuşan Erdoğan “Ben kavga için gelmedim, ben geldim sevgi için geldim. Gönülleri yıkmanın değil, gönülleri yapmanın tarafında olduk” şeklinde konuştu.

AKP icraatlarından ve Hakkâri’ye, Iğdır’a havalimanı açtıklarından bahseden Erdoğan, 10 gündür yaşananların AKP’nin hizmetlerini hedef aldığını belirtti. Giderek daha da sertleşen bir üslupla konuşan Erdoğan, “Emaneti millet verdi millet alır. Biz seçime, sandığa, demokrasiye saygılıyız. Başkalarının da bize saygılı olmasını bekleriz” ifadelerini kullandı.

Yüzde 50’nin değil 76 milyonun Başbakanı olduğunu iddia eden Erdoğan’ın sözleri sık sık “İstanbul burada çapulcular nerede”, “Dik dur eğilme Türkiye seninle” sloganlarını ile kesildi.

“İki gencin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin şehadeti o kadar önemlidir”
Konuşmasında Gezi Parkı direnişine de değinen Erdoğan, eylemcileri yeniden vandallıkla, kamu mallarına zarar vermekle suçladı.

“Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, şehirleri yakıp yıkmasına, kamu mallarına zara vermesine göz yumamayız” diyen Erdoğan, Gezi Parkı’nda sayısı 15 bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen eylemlerin arkasında 3 ölü bıraktığını ifade etti. İkisinin eylemci gençlerden birinin de polis olduğunu belirten Erdoğan, “Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin de şehadeti o kadar önemlidir. Kamu mallarına, kamu araçlarına, sivil araçlara varıncaya kadar saldıranlar için polisimiz görevini yapmıştır. Ne diyorlar "polisi çekin" ne olacak, burası yol geçen hanı değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Aşırı güç kullanılmış olabilir ama herkese karşı saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Kimsenin bize saldırmaya hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

“Faiz lobisine rağmen buralara geldik”
Kendilerinin vandallıkla, kırıp dökmeyle işinin olmadığını kaydeden Erdoğan, yine muğlak bir “faiz lobisi” ifadesini kullanarak “Altını çiziyorum faiz lobisine rağmen biz buralar geldik” dedi.

“Bir bankanın genel müdürü çıkıp ta bu vandalizmin yanında olduğunu söylüyorsa bundan şüphe ederiz” diyen Erdoğan, “Faiz lobisi borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini sanıyor. Bu milletin alın terini biz onlara yedirmeyiz” şeklinde konuştu.

“Yol ver gidelim Taksim’i ezelim”
Demokratik gösteri diye bu eylemlerin artık vandallığa dönüştüğünü ve son bulması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Şehirler, dükkânlar yağmalandı. Binlerce polisimiz yaralandı. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azıttılar. Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek, son derece sorumsuz bir şekilde hukuksuzluğu kışkırtmanın alasını yaptılar” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri üzerini kalabalığın “Yol ver gidelim Taksim’i ezelim” sloganı dikkat çekti.

“Sizin elinizde tencere tava yok, bilgisayar var”
Kendisini dinleyen gençlerin 10 gün boyunca ağırbaşlılıktan taviz vermediğini iddia eden Erdoğan’ın, “Siz mazlumların Ortadoğu, Afrika, Balkanların örnek gençlerisiniz” sözleri “Ya allah bismillah alahu ekber” nidalarıyla kesildi.

Kalabalığa seslenerek “Sizin elinizde tencere tava yok değil mi?” diye soran Erdoğan, “Siz sokaklarda tencere ve tava ile dolaşanlardan değil elinde bilgisayarı olanlarsınız. Bu gençlik elinde bilgisayarı olanların üzerinden yükselecek” şeklinde konuştu.

(soL - Haber Merkezi)