Erdoğan: 'Esad'ın gidiş sürecini hızlandıralım'

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’yı arayarak Esad’ın yönetimden ayrılışı ve Suriye’deki geçiş sürecinin hızlanması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan Suriye konusunda saldırgan tutumunu sürdürürken, dün Obama'yı arayarak Esad'ın gidiş sürecinin hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan, Halep "baskınının" ardından daha fazla ölümün olmaması için adımların hızla atılması gerektiğinin belirtirken, Obama da her iki taraf ilgililerinin irtibatta olması gerektiğini ve çalışmaların bu şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

36 dakikalık görüşmeyle ilgili şu açıklama yapıldı:

“Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, ülkelerinde yerlerinden edilen, Türkiye’ye ve komşu ülkelere kaçmak zorunda kalan Suriyelilere yardıma yönelik çabaları koordine etme konusunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Suriye’de demokratik bir geçiş sürecini desteklemek için ABD ve Türkiye’nin birlikte çalışması için yetkililerin yakın temas halinde olmalarını kararlaştırmışlardır. Başbakan Erdoğan, görüşme sırasında, Colorado’da yaşanan trajedide hayatlarını kaybedenler için taziye dileklerini de iletmiştir.”